FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 31. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 31. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

BERLIN - Premda je ove sezone ostao daleko od naslova talijanskog nogometnog prvaka, milanski Inter ipak zauzima prvo mjesto na barem jednoj ljestvici i to Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS). Serijom odličnih rezultata u posljednjim kolima Serie A i talijanskom Kupu, Inter je skočio sa četvrte na prvu pozciju ljestvice najboljih klubova IFFHS-a. Drugu poziciju je zadržao Milan, dok je Manchester United s prvog pao na treće mjesto. Veliki skok načinili su Bayern Munchen i moskovski CSKA. Bavarci su napredovali za šest stepenica i sada su na četvrtom mjestu, dok se ruska momčad osvojivši Kup UEFA probila sa 25. na 5. mjesto. Najbolji hrvatski klub i dalje je zagrebački Dinamo, no "modri" su pali sa 109. na 141. mjesto. Rijeka je napredovala sa 269. na 215. mjesto, dok je hrvatski prvak Hajduk sa 243. pozicije napredovao do 237. mjesta.

MANCHESTER - Dolazak američkog tajkuna Malcolma Glazera u Manchester United izazvao je velike prosvjede navijača ovog engleskog nogometnog premierligaša. Međutim, njegov prvi potez dodatno će razbuktati bijes navijača "Crvenih vragova". Amerikanac, koji je nedavno postao vlasnikom 75 posto dionica kluba, najavio je prodaju braniča Ria Ferdinanda ukoliko ovaj odbije tjednu plaću u iznosu 100.000 funti. Menadžer ManU-a, Alex Ferguson oštro se tome protivi, inzistirajući da branič engleske vrste ostane na Old Traffordu, no "tržišno nastrojeni" Glazer ne misli popustiti.

MADRID - Nezadovoljni rezultatima ostvarenim ove sezone čelnici španjolskog nogometnog prvoligaša Atletico Madrida uručili su otkaz treneru Cesaru Ferrandu. Atletico je sezonu zaključio na 11. mjestu osvojivši 50 bodova (13 pobjeda, 11 neodlučenih ishoda i 14 poraza).

TOKIO - Nogometaši njemačkog bundesligaša HSV-a u prijateljskom su dvoboju u Saitami pred 12.000 gledatelja pobijedili Urawa Redse 2:0. Strijelci za HSV bili su Bastian Reinhardt (20) i Eren Sen (90).

LISABON - Legendarni talijanski nogometni stručnjak Giovanni Trapattoni (66) podnio je ostavku u lisabonskoj Benfici, tek nekoliko tjedana nakon što je pod njegovim vodstvom momčad s Luza osvojili prvi portugalski naslov prvaka u posljednjih 11 godina. Trapp je vodio je najmoćnije talijanske klubove Juventus, Milan i Inter, a neko vrijeme Cagliari, Fiorentinu i talijansku reprezentaciju. U karijeri ima više od 20 trofeja.

REYKJAVIK - Nogometna reprezentacija Islanda, koja se nalazi u skupini s Hrvatskom, nastupit će protiv Mađarske u nastavku kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine, bez dvojice važnih igrača - Hermanna Hreidarssona i Heidara Helgusona. Branič engleskog premierligaša Charlton, Hreidarsson propustit će susret u Reykjaviku zbog ozljede gležnja, dok napadač Watforda, Helguson odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

PARIZ - Francuska tenisačica Mary Pierce oduševila je svoje navijače izborivši plasman u polufinale Grand Slam turnira, Roland Garrosa nakon što je u dvoboju četvrtfinala pobijedila prvu tenisačicu svijeta, Amerikanku Lindsay Davenport 6:3, 6:2.

PARIZ - Mladi španjolski tenisač Rafael Nadal (18) nastavio je odličnim igrama na Roland Garrosu. Nadal je četvrtfinalnom ogledu porazio sunarodnjaka Davida Ferrera 7:5, 6:2, 6:0. Prvi nositelj Švicarac Roger Federer je pobijedio Rumunja Victora Hanescua 6:2, 7:6 (3), 6:3.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙