FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori Vlade i HSU-a o umirovljeničkom fondu

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Pregovarački timovi Vlade i Hrvatskestranke umirovljenika (HSU), koji su se danas sastali nakon duljestanke, ostvarili su mali pomak u vezi donošenja zakona o fondu zaobeštećenje umirovljenika i načinu kako bi on trebao funkcionirati,rekao je predstavnik HSU-a Silvano Hrelja.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Pregovarački timovi Vlade i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), koji su se danas sastali nakon dulje stanke, ostvarili su mali pomak u vezi donošenja zakona o fondu za obeštećenje umirovljenika i načinu kako bi on trebao funkcionirati, rekao je predstavnik HSU-a Silvano Hrelja.

Složili smo se s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom da je 5. kolovoz krajnji rok za donošenje zakona o fondu, izračun pojedinačnog duga za svakog umirovljenika i početak rada fonda, izjavio je Hrelja Hini.

"Također smo približili stajališta da prva rata duga umirovljenicima treba biti isplaćena prije kraja mandata ove Vlade, odnosno do 30. rujna 2007. godine".

Ostalo je nekoliko otvorenih pitanja o kojima će biti govora tijekom nastavka pregovora idućeg petka.

HSU se treba očitovati o Vladinu prijedlogu da dug umirovljenicima bude isplaćen u roku osam godina (dvije godine moratorija i šest godišnjih isplata), odnosno da isplata završi 2013. godine.

Hrelja najavljuje da će se stranka prije bilo kakve odluke o tome konzultirati s ostalim umirovljeničkih udrugama.

Otvoreno je ostalo i pitanje participacije umirovljenika u budućem fondu, pri čemu umirovljenici žele imati mogućnost nadzora nad radom fonda kojim će upravljati država.

Također treba dogovoriti tehničko pitanje kako svakog pojedinog umirovljenika obavijestiti o visini njegovih potraživanja, rekao je Hrelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙