FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: predizborni skup Hrvatske stranke umirovljenika

OSIJEK,11. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan na današnjem je predizbornom skupuu Osijeku kazao kako HSU nije stranka obećanja, već rezultata te kakoželi da umirovljenici postanu sastavnim dijela društva, kako biizravno utjecali na boljitak svih građana, posebice umirovljenika.
OSIJEK,11. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan na današnjem je predizbornom skupu u Osijeku kazao kako HSU nije stranka obećanja, već rezultata te kako želi da umirovljenici postanu sastavnim dijela društva, kako bi izravno utjecali na boljitak svih građana, posebice umirovljenika.

"Ulaskom stranke u Hrvatski sabor postigli smo da se o našoj sudbini ne može odlučivati bez naše suglasnosti, a to očekujemo i nakon lokalnih izbora. Ne bavimo se zakulisnim radnjama i manipulacijama, a naši kandidati zauzimat će se za partnerstvo i toleranciju, jer samo to omogućuje promjene u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku", ocijenio je Jordan.

Istaknuo je kako HSU ne odustaje od svojih ciljeva, kao što su donošenje zakona o fondu za odštetu umirovljenika, povišenje mirovina u skladu s rastom brutodomaćeg proizvoda te reforme primarne zdravstvene zaštite, u sklopu koje bi osobe starije od 65 godina trebale biti oslobođene plaćanja participacije. Dodao je kako će te ciljeve biti lakše ostvariti ako postignu dobre rezultate na lokalnim izborima.

Saborski zastupnik Dragutin Pukleš rekao je kako utjecaj HSU-a mora biti znatan i na lokalnoj razini te da će stranka stvarati uvjete za normalan život umirovljenika, ali i mladih.

Nositelj županijske liste Ivan Saveljev istaknuo je kako u Županiji ima oko 69.000 umirovljenika, a da HSU, osim županijske liste, na lokalne izbore izlazi s još 30 općinskih i gradskih lista u Osječko-baranjskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙