FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU održao predizborni skup u Karlovcu

KARLOVAC, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan na predizbornom je skupu u kinu"Edison" u Karlovcu pozvao birače da podupru HSU jer kandidati s lista"imaju iskustvo i znanje i vide mogućnosti za poboljšanje života istarih i mladih".
KARLOVAC, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan na predizbornom je skupu u kinu "Edison" u Karlovcu pozvao birače da podupru HSU jer kandidati s lista "imaju iskustvo i znanje i vide mogućnosti za poboljšanje života i starih i mladih".

Rekao je kako je HSU svjestan da bez otvaranja novih radnih mjesta i razvoja gospodarstva nema ni razvoja grada ni novca za stečena prava umirovljenika.

Nositelj gradske liste Ivan Tudić je rekao da Karlovac ima 16.000 umirovljenika, ali nemaju mjesta na kojima bi se okupljali. Zato će se, dodao je, ako uđe u Gradsko vijeće, on osobno boriti za "hitno otvaranje kluba umirovljenika, besplatan javni prijevoz građana starijih od 60 godina i za novu organizaciju zdravstva", tako da se čekanje na specijalističke preglede smanji na razumnu mjeru.

Nositelj liste za Županijsku skupštinu Vlado Nožarić zauzeo se da HSU do 5. kolovoza preispita Sporazum s HDZ-om i Vladom i razvrgne ga ako se ne bude poštivao jer "već kasni utvrđivanje imovine Fonda za obeštećenje umirovljenika i način i dinamika povrata duga umirovljenicima".

Vladimir Jordan rekao je da je još sve u zakonskom roku jer je 5. kolovoza prošle godine u Saboru donesen Zakon o obeštećenju umirovljenika, čija je primjena odgođena do 5. kolovoza ove godine. Prema njegovu mišljenju, HSU je svojim djelovanjem u Saboru dokazao da se materijalni položaj umirovljenika rješava brže nego prije jer je očito da "amandmani koje su umirovljenici predlagali bivšim vladama nisu bili ni pročitani, a sada je ispunjeno devet točaka Sporazuma".

"Mi Sporazum možemo razvrgnuti i razvrgnut ćemo ga ako se ne budu poštivale odredbe o usklađivanju mirovina s rastom plaća", rekao je Jordan. Dodao je da će sve ciljeve biti lakše ostvariti ako HSU svoju poziciju ojača pobjedama na lokalnim izborima i postane nezaobilazanim čimbenikom u odlučivanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙