FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: HSU - naša su prednost pamet i iskustvo

ŠIBENIK, 12. svibnja 2005. (Hina) - Na predizbornom skupu Hrvatskestranke umirovljenika (HSU) nositelj liste za SkupštinuŠibensko-kninske županije i šibensko Gradsko vijeće Mirko Radak rekaoje večeras kako očekuje da će upravo ta stranka biti jezičac na vagi uformiranju buduće gradske i županijske vlasti.
ŠIBENIK, 12. svibnja 2005. (Hina) - Na predizbornom skupu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) nositelj liste za Skupštinu Šibensko-kninske županije i šibensko Gradsko vijeće Mirko Radak rekao je večeras kako očekuje da će upravo ta stranka biti jezičac na vagi u formiranju buduće gradske i županijske vlasti.

Istaknuo je da se o pravima i problemima umirovljenika više nikad neće odlučivati bez njihovih predstavnika.

Uz brojne šibenske umirovljenike, te predstavnike HSU-a iz Biograda i Splita, predizbornom skupu nazočan je bio i predsjednik te stranke Vladimir Jordan.

U Šibensko-kninskoj županiji HSU na izbore izlazi samostalno s četiri kandidacijske liste - za Županijsku skupštinu, gradska vijeća Šibenika i Vodica, te za Općinsko vijeće Primoštena.

"Naša je snaga u tome što nam, osim umirovljenika, sve više dolaze i mladi ljudi, a naša su prednost pamet i iskustvo. Očekujem da ćemo na ovim izborima ostvariti bolje rezultate nego na prošlogodišnjim prijevremenim izborima za šibensko Gradsko vijeće, na kojima smo dobili dva vijećnička mandata. Ne želimo fotelje i dobro plaćena mjesta, želimo služiti, a ne vladati, te svojim znanjem pomoći prije svega gospodarskom razvoju ovog područja, jer bez proizvodnje neće biti ni mirovina", kazao je Radak.

Napomenuo je kako je u protekloj godini šibenski HSU osigurao više od tisuću besplatnih karata u gradskom prijevozu za umirovljenike s najnižim mirovinama, za prijevoz hrane, lijekova i plina umirovljenicima na otocima i u zaleđu, te je podsjetio na humanitarnu akciju pomoći kninskoj obitelji Lončar.

Radak je dodao da će, ako bude sudjelovao u gradskoj vlasti, HSU tražiti da se sredstvima iz gradskog proračuna podmiri dio troškova za liječenje umirovljenika u toplicama, te da je krajnji cilj pomoći svakoj umirovljeničkoj obitelji na području županije.

Predsjednik HSU-a Vladimir Jordan naglasio je kako je to stranka koja ne obećava nego iza sebe ima rezultate, posebno nakon ulaska u Hrvatski sabor. Podsjetio je da će do 5. kolovoza ove godine biti točno izračunat dug države prema svakom pojedinom umirovljeniku, te da će u tom roku vjerojatno biti donesen i zakon o osnivanju umirovljeničkog fonda.

"Umjesto strančarenja zasnovanog na međusobnim optužbama, naša stranka nudi razgovor i pomoć, posebno u gospodarskom razvoju, jer upravo je naša generacija stvorila najveći dio materijalnih dobara u današnjem hrvatskom društvu. HSU i naši kandidati na izbornim listama odlučili su ne biti predmet žaljenja u očima svoje djece, nego svojim znanjem i iskustvom sudjelovati u kreiranju hrvatske, pa tako i šibenske budućnosti ", rekao je Jordan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙