FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ateni otvorena izložba kipara Ivana Kožarića

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Izložba hrvatskog kipara IvanaKožarića pod naslovom "Skulptura 1954-2005" otvorena je sinoć u Ateniu galeriji Technopolis na obnovljenom prostoru nekadašnje atenskeplinare koja je inaugurirana za vrijeme Olimpijskih igara.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Izložba hrvatskog kipara Ivana Kožarića pod naslovom "Skulptura 1954-2005" otvorena je sinoć u Ateni u galeriji Technopolis na obnovljenom prostoru nekadašnje atenske plinare koja je inaugurirana za vrijeme Olimpijskih igara.

Izložba u organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Grčkoj, idealan je spoj instalacije čovjeka koji sjedi, nastalog 1954. godine i aluminijske folije oblikovane u Ateni rukom ovog poznatog kipara, ocijenile su kritike. Posjetitelji izložbe posebno su bili impresionirani načinom ambijentalne povezanosti s originalnim prostorom Technopolisa.

Otvorivši ovu izložbu veleposlanik Republike Hrvatske u Grčkoj Neven Madey ukazao je na važnost boljeg upoznavanja grčke i hrvatske kulture i umjetnosti, sa svim njihovim raznolikostima i bliskostima karakterističnim za podneblje u kojem su nastajale od antičkih vremena do suvremenih trendova. To je naročito važno u vremenu kada će dijeleći iste europske civilizacijske vrijednosti obje zemlje i narodi trasirati zajedničku pripadnost euroatlantskim integracijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙