FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ustav EU-a: grčki parlament odbio zahtjev za referendum

ATENA, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Grčki parlament je u četvrtakodbacio prijedlog zakona koji je iznijela oporba o provedbireferenduma o europskom ustavu koji je ratificiran u parlamentu 19.travnja.
ATENA, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Grčki parlament je u četvrtak odbacio prijedlog zakona koji je iznijela oporba o provedbi referenduma o europskom ustavu koji je ratificiran u parlamentu 19. travnja.

Prijedlog koji su podnijele tri oporbene stranke ljevice, Pasok (socijalisti), KKE (komunisti) i Syn odbačen je sa 151 glasom konzervativne većine, dok su 123 glasa bila za.

Ishod glasovanja nestrpljivo se očekivao, budući da konzervativci premijera Costasa Caramanlisa koji se protive organiziranju referenduma imaju apsolutnu većinu u jednodomnom grčkom parlamentu.

Grčki ministar vanjskih poslova Petros Molyviatis založio se pak u četvrtak pred zastupnicima za odbacivanje referenduma "uime ustavnog poretka", podsjećajući da se Grčka o europskim pitanjima uvijek očitovala parlamentarnim putem.

Ustavni ugovor ratificiran je 19. travnja sa 268 glasova za i 17 protiv.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙