FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

SPLIT - Momčad Zadra prvi je finalisti Hrvatskog košarkaškog prvenstva. Zadar je mjesto u finalu Ožujsko lige izborio s dvije pobjede protiv Split Croatia osiguranja. Nakon slavlja u Jazinama, pobijedili su i u dvorani na Gripama, no ovoga puta mnogo teže, u produžetku 95:84 (26:16, 10:34, 23:16, 21:14, 15:4).

TAMPERE - Hrvatska odbojkaška reprezentacija zaključila je kvalifikacijski turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine, što se održao u Finskoj i trećim porazom. Nakon Njemačke i Finske odabranici izbornika Andreja Urnauta upisali su i poraz od Slovenije 0:3 (-19, -21, -26).

RIM - Talijan Paolo Savoldelli pobjednik je 88. izdanja jedne od najprestižnijih biciklističkih utrka na svijetu, Giro d'Italia. Član momčadi Discovery Channel uspio je u posljednjoj dionici, 119 kilometara dugačkoj etapi između Cassana i Milana, zadržati 20 sekundi prednosti pred sunarodnjakom Gilbertom Simoniem (Lampre) i tako po drugi puta slaviti na Giru. Prvi puta pobijedio je 2002. godine. Treće mjesto u ukupnom poretku izborio je Jose Rujano Guillen iz Venezuele sa 45 sekundi zaostatka. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević osvojio 31. mjesto sa sat i pet minuta zaostatka.

KIJEV - Po sedmi put u svojoj povijesti nogometaši kijevskog Dynama pobjednici su Ukrajinskog kupa. Dynamo je u završnom dvoboju pobijedio Šahtar Donjeck 1:0, pogotkom Brazilca Diega Rincona u 11. minuti iz jedanaesterca. U redovima Dynama od 54. minute nastupio je i hrvatski reprezentativac Jerko Leko, dok je za Šahtar Dario Srna igrao do 84. minute kada je umjesto njega u igru ušao Stoican. Stipe Pletikosa je susret pratio s klupe.

LISABON - U finalnom dvoboju portugalskog nogometnog Kupa Vitoria Setubal je pobijedila Benficu 2:1 (1:1) i tako po treći put u svojoj povijesti slavila u ovom natjecanju. Benfica je povela u 4. minuti pogotkom Simaoa iz jedanaesterca. Vitoria je izjednačila autogolom Roche u 26. minuti, dok je pobjednički pogodak postigao Meyong u 72. minuti.

RIM - Pored novog talijanskog nogometnog prvaka Juventusa, doprvaka Milana, te Intera na trećem mjestu, plasman u Ligu prvaka osigurao je i Udinese. U susretu posljednjeg kola Udinese je pred svojim navijačima remiziralo s Milanom (1:1), a kako je bez pobjednika završio i susret Bologna - Sampdoria, četvrto mjesto pripalo je momčadi iz Udina. U Kup UEFA će Sampa, Palermo, te Roma kao finalist talijanskog Kupa. Mjesto u elitnom razredu izgubili su Atalanta i Brescia, dok će o trećem putniku u Serie B odlučiti majstorica Bologne i Parme.

LYON - Bivši trener Liverpoola, Francuz Gerard Houllier (57) potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim nogometnim prvakom Lyonom. Houllier će na klupi "Lavova" zamijeniti Paula Le Guen koji je s Lyonom osvojio tri uzastopna naslova prvaka. Houllier je Liverpool vodio šest sezona, a u svibnju 2004. godine dobio je otkaz. Najveći uspjeh na klupi Redsa upisao je 2001. godine kada je momčad s Anfielda osvojila Kup UEFA, FA Kup i Liga Kup.

MOSKVA - Nakon Kupa UEFA nogometaši moskovskog CSKA osvojili su i ruski Kup.

U finalnom dvoboju odigranom u Moskvi CSKA je pobijedio Khimki 1:0 (0:0), a s strijelac jedinog pogotka bio je Jurij Žirkov u 68. minuti. Žirkov je postigao pogodak i u završnom ogledu Kupa UEFA u kojem je CSKA porazio Sporting 3:1.

NUERBURGRING - Španjolski vozač Fernando Alonso (Renault) pobjednik je današnje utrke formule 1 za Veliku nagradu Europe, koja je vožena u njemačkom Nuerburgringu. Alonsu je to četvrta ovosezonska pobjeda. Drugo mjesto pripalo je Nijemcu Nicku Heidfeldu (Williams-BMW), a treći je bio Brazilac Rubens Barrichello (Ferrari). U ukupnom poretku vodi Alonso sa 59 bodova, a na drugom mjestu su Raikkonen i Jarno Trulli (Toyota), koji imaju po 27 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙