FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: ponovo se otprema Super plus 98 s punilišta Šoići

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Otprema goriva iz Rafinerije nafteRijeka, nakon požara i eksplozije bosanskohercegovačke autocisterne napunilištu Šoići u toj rafineriji, doznaje se iz Ine.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Otprema goriva iz Rafinerije nafte Rijeka, nakon požara i eksplozije bosanskohercegovačke autocisterne na punilištu Šoići u toj rafineriji, doznaje se iz Ine.

Na punilištu Šoići 20. svibnja je došlo do požara i eksplozije autocisterne, a kako bi se preuzeli poslovi s tog oštećenog dijela, obavljeni su zahvati i novim okolnostima prilagođeno aromatsko punilište, koje je sastavni dio punilišta Šoići, izvijestili su iz Ine.

Otprema Eurosupera i Eurodizela započela je 23. svibnja, a od sutra, 1. lipnja bit će nastavljena i otprema bezolovnog motornog benzina Super plus 98.

Iz Ine naglašavaju da je mjesečna potrošnja BMB Super plus 98 dvije do tri tisuće tona, te da tu vrstu goriva u Hrvatskoj koristi manje od 2 posto automobila.

Do kraja tjedna, najvjerojatnije u petak, autocisternama iz Šoića uspostavit će se opskrba kupaca svim vrstama proizvoda Rafinerije nafte Rijeka, najavljuju iz Ine.

U Rafineriji se čini sve kako bi se oštećeni dio punilišta što prije osposobio za prihvat autocisterni i otpremu derivata. Oštećeni dio punilišta ima osam istakačkih otoka, s ukupno 16 istakačkih ruku. Eksplozijom su uništena tri otoka, koji će biti uklonjeni, a preostalih pet otoka bit će iznova u funkciji za desetak dana, naglašavaju iz Ine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙