FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanje vozača nastradalog u eksploziji cisterne stabilno

RIJEKA ,22. svibnja 2005.(Hina) - Stabilizirano je stanje teškoozlijeđenog vozača autocisterne Vladimira Aleksića iz Bijeljine (BiH),nastradalog u petak u eksploziji na punilištu autocisterni urafineriji nafte u Šoićima pokraj Rijeke, i on trenutačno nije ukritičnom stanju, izvjestili su danas iz Jedinice intenzivnogliječenja u Kliničkom bolničkom centru Rijeka.
RIJEKA ,22. svibnja 2005.(Hina) - Stabilizirano je stanje teško ozlijeđenog vozača autocisterne Vladimira Aleksića iz Bijeljine (BiH), nastradalog u petak u eksploziji na punilištu autocisterni u rafineriji nafte u Šoićima pokraj Rijeke, i on trenutačno nije u kritičnom stanju, izvjestili su danas iz Jedinice intenzivnog liječenja u Kliničkom bolničkom centru Rijeka.

Njegovo stanje, kažu liječnici, u ovim se "okolnostima stupnja ozljede ocjenjuje zadovoljavajućim".

Aleksić je zadobio opekotine do trećeg stupnja na 70 do 80 posto površine tijela. Prema informacijama iz Rafinerije nafte Rijeka, on je nastradao pokušavajući pomoći kolegi vozaču autocisterne ispred njegove, koja se zapalila.

Vozač cisterne koja je eksplodirala Milan Opačić, u eksploziji je zadobio lom gležnja i lakše trovanje dimom.

Policija u jutros objavljenom priopćenju kaže da je eksploziju izazvalo iskrenje zbog statičkog elektriciteta, a kako je točno došlo do toga, još se utvrđuje.

Eksplozija se dogodila u petak oko 15.40 sati prilikom punjenja autocisterne bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka na punilištu benzina i dizelskih goriva u rafineriji u Šoićima. Požar su ugasili vatrogasci iz rafinerije. Instalacija rafinerije na punilištu je djelomično oštećena i, kako navode u Rafineriji, poduzimaju se mjere da se otprema benzina i dizelskih gorivima što prije normalizira.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙