FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U modernizaciju sisačke rafinerije 400 do 500 milijuna dolara

SISAK, 3. svibnja 2005. (Hina) - INA će u modernizaciju sisačkeRafinerije u razdoblju do 2010/2011. godine uložiti između 400 i 500milijuna dolara, čime će ona postati konkurentna rafinerijama utržišnom okružju, istaknuo je danas u Sisku predsjednik Uprave IneTomislav Dragičević.
SISAK, 3. svibnja 2005. (Hina) - INA će u modernizaciju sisačke Rafinerije u razdoblju do 2010/2011. godine uložiti između 400 i 500 milijuna dolara, čime će ona postati konkurentna rafinerijama u tržišnom okružju, istaknuo je danas u Sisku predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.

Na konferenciji za novinstvo u sisačkoj Rafineriji, Dragičević je rekao da će se istodobno ulagati u obje rafinerije, riječku i sisačku.

INA u modernizaciju svojih dviju rafinerija planira uložiti ukupno 800 do 900 milijuna dolara (oko 4,5 milijardi kuna), a modernizacija bi trebala biti završena 2010., najkasnije 2011.

Govoreći o sisačkoj Rafineriji, Dragičević je kazao da su u tijeku pripreme za početak izgradnje novog tzv. Claus sustava, krajem ovog mjeseca potpisat će se ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, a radovi na izgradnji počet će u rujnu ove godine. Time će se, ustvrdio je Dragičević, riješiti i pitanje onečišćenja zraka u okružju sisačke rafinerije.

Direktor Rafinerije Sisak Branko Pastuović ističe da Rafinerija, u kojoj se uspješno obavlja cjelovit remont svih postrojenja, ne radi zadnjih tjedana, ali je okolno područje i dalje zagađeno benzenom.

"Očito je da Rafinerija nije uzročnik onečišćenja zraka benzenom i treba utvrditi tko doista pušta benzen u zrak", rekao je Pastuović.

Naveo je da će se u remont Rafinerije, uz nabavku rezervnih dijelova i investicije, uložiti oko 120 milijuna kuna. Dovršetak remonta i ponovno puštanje u rad rafinerijinih postrojenja, prema utvrđenom planu, predviđa se za 16. svibnja, kazao je Pastuović.

O značaju planirane modernizacije za opstojnost i budućnost sisačke Rafinerije, ali i cijele INA-e d.d. govorili su gradonačelnik Siska Dinko Pintarić i sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac.

(Hina) xzmalj ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙