FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U četvrtak nastavak suđenja Jelaviću

MOSTAR, 4. svibnja 2005. (Hina) - Na Državnom sudu BiH u Sarajevu učetvrtak će se nastaviti suđenje bivšem članu Predsjedništva BiH ibivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću kojeg optužnica tereti daje posredstvom Hercegovačke banke bio umiješan u pronevjeru novca štoga je hrvatska Vlada slala kao pomoć Hrvatima u BiH.
MOSTAR, 4. svibnja 2005. (Hina) - Na Državnom sudu BiH u Sarajevu u četvrtak će se nastaviti suđenje bivšem članu Predsjedništva BiH i bivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću kojeg optužnica tereti da je posredstvom Hercegovačke banke bio umiješan u pronevjeru novca što ga je hrvatska Vlada slala kao pomoć Hrvatima u BiH.

Kako je u srijedu navečer za Hinu izjavio Jelavićev branitelj Dragan Barbarić, u četvrtak se očekuje iskaz prvog svjedoka obrane Ivane Rešetara.

Rešetar je, podsjeća Barbarić, bio voditelj Jelavićeva ureda u vrijeme kada je Jelavić obavljao dužnost ministra obrane Federacije BiH, a to je razdoblje za koje se Jelavića i tereti da je sudjelovao u nezakonitom preusmjeravanju novca iz Hrvatske namijenjenog Hrvatima u BiH.

Barbarić je potvrdio kako se sutra očekuje i odgovor Sudskog vijeća na zahtjev obrane da se Jelaviću ukine pritvor u kojem se nalazi od siječnja 2004. godine.

Barbarić je Jelavićevo puštanje na slobodu zatražio u srijedu ponudivši pri tomu 100.000 konvertibilnih maraka (oko 50.000 eura) i Jelavićeve osobne dokumente kao jamstvo da njegov branjenik neće pobjeći ako ga se pusti da se brani sa slobode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙