FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, prvi nositelj ATP Challengera "Zagreb Open" koji se igra na terenima Mladosti uz Savu, igrat će u subotnjem finalu protiv Čeha Jana Minara. Ljubičić je u polufinalu sa 6-2, 7-6 (1) svladao trećeg nositelja Nizozemca Raemona Sluitera nakon sat i 25 minuta igre. Ljubičić je u prvom setu dva puta, kod 1-0 i 5-2, oduzimao servis Sluiteru, te tu dionicu igra riješio u svoju korist za 37 minuta. Bolji start u drugom setu imao je Sluiter koji je jedini put oduzeo servis Ljubičiću kod rezultata 1-1, no odmah u sljedećoj igri Ljubičić je uzvratio. Do kraja seta oba su igrača držala svoj početni udarac, ali u "tie-breaku" Ljubičić je bio daleko bolji. Finalni dvoboj počinje u subotu u 14 sati.

REZULTATI POLUFINALA:

IVAN LJUBIČIĆ (HRV/1) - Raemon Sluiter (Niz/3) 6-2, 7-6 (1)

Jan Minar (Češ) - Stefan Wauters (Bel) 6-4, 7-5

NAPULJ - Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO nisu se uspjeli plasirati u finale Eurolige, u polufinalnom dvoboju u Napulju bolji od Dubrovčana je nakon produžetaka sa 10-9 (1-2, 1-2, 1-1, 4-2; 0-1, 3-1) bio mađarski Honved. Strijelci za Jug bili su Bošković 3, Komadina 2, Karač 1, Kržić 1, Fatović 1 i Dobud 1, dok su pogotke za Honved postigli Benedek 4, Biros 3, Kiss 2 i Szivos 1.

PARIZ - Hrvatski tenis će u pojedinačnom dijelu drugog "Grand Slama" sezone, Roland Garrosa koji započinje u Parizu u ponedjeljak biti zastupljen s osam predstavnika, po četiri u muškom i ženskom dijelu. U petak je obavljen ždrijeb prvoga kola, pa je tako Ivan Ljubičić, koji je postavljen za 13. nositelja, za suparnika dobio Argentinca Mariana Puertu, Mario Ančić, koji je 18. nositelj, će igrati protiv kvalifikanta, dok će Ivo Karlović igrati protiv 28. nositelja, Nijemca Nicolasa Kiefera. Saša Tuksar, koji je nastup u Roland Garrosu izborio kroz kvalifikacije, još ne zna ime svoga protivnika u 1. kolu, a moguće je da će igrati baš protiv Ančića. U ženskom dijelu turnira jedina postavljena hrvatska igračica je Karolina Šprem, koja je postavljena za 31. nositeljicu, te će u 1. kolu igrati protiv Talijanke Marije Elene Camerin, Jelena Kostanić je za protivnicu dobila Tajlanđanku Tamarine Tanasugarn, Sanda Mamić Amerikanku Lisu Raymond, a Silvija Talaja Australku Samanthu Stosur.

ZAGREB - Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u dvoboju 6. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo svladala je u Zagrebu Gruziju sa 3-0 (25-13, 25-11, 25-15). Naše reprezentativke vode s devet bodova (četiri pobjede i jedan poraz) ispred Slovenije koja osam (četiri pobjede).

ROVERETO - Talijan Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) pobjednik je 12. etape biciklističke utrke "Giro d'Italia" vožene od Alleghea do Rovereta u dužini od 178 kilomemtara. Petacchi je do svoje druge etapne pobjede na "Giru" stigao u vremenu od 4:50:00 sati, a u završnom sprintu je bio brži od sunarodnjaka Paridea Grilla (Ceramiche Panaria) i Španjolca Isaaca Galveza (Illes Balears). U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Talijan Ivan Basso (CSC) sa 18 sekundi ispred drugoga sunarodnjaka Paola Savoldellija (Discovery Channel), te 1:04 minute ispred trećega Danila Di Luce (Liquigas-Bianchi). Hrvatski vozač Vladimir Miholjević (Liquigas-Bianchi) u 12. je etapi zauzeo 70. mjesto ušavši u cilj u vremenu pobjednika, dok je u ukupnom redoslijedu 42. sa 15:04 minuta zaostatka za Bassom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙