FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 27. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Državno odvjetništvo danas je ustvrdilo kako Salih Fazlić, bivši policajac osumnjičen da je sudjelovao u kriovotvorenju putovnice za Antu Gotovinu i Hrvoja Petrača, neutemeljeno tvrdi da je glavni državni odvjetnik na njega vršio pritisak i tražio da za taj slučaj lažno tereti druge osobe. Na posljednjem saslušanju kod istražnog suca Fazlić je, prema pisanju medija, ustvrdio da su mu neki čelnici obavještajne zajednice, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, a posredno i premijer Ivo Sanader, prijetili tražeći od njega da lažno tereti odvjetnika Marijana Pedišića i Franju Katavića. Osobe koje se zajedno s njim terete da su naručile i izradile krivotvorenu putovnicu za Gotovinu i Petrača Fazlić je, kako je rekao, trebao teretiti da bi se hašku tužiteljicu Carlu del Ponte uvjerilo da se progone Gotovinini pomagači.

ZAGREB - U prigodi 28. svibnja, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga republike Hrvatske Stjepan Mesić donio je odluke o dodjeli činova te redovnom promaknuću 164 djelatna pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćio je danas Ured predsjednika. Temeljem tih odluka, brigadni general Drago Lovrić promaknut je u general bojnika, 20 bojnika je promaknuto u pukovnike, jedan kapetan korvete u kapetana fregate, 40 satnika u bojnike, pet poručnika bojnog broda u kapetane korvete, 44 natporučnika promaknuto je u satnike, dva poručnika fregate u poručnike bojnog broda, a 20 poručnika u natoporučnike. Dodijeljen je također i 31 čin poručnika.

OZALJ - Samoubojstvo iz pištolja u stranačkim prostorijama SDP-a počinio je jučer ujutro istaknuti član te stranke 50-godišnji Stjepan Bakin, ozaljski gradski vijećnik i dosadašnji vijećnik Skupštine Karlovačke županije, priopćila je danas karolvačka policija. Glasnogovornik policije Tomislav Kotić rekao je da je pronađeno oproštajno pismo, ali nije otkrio sadržaj pisma i eventualne motive samoubojstva. Predsjednica ozaljskog SDP-a, gradonačelnica Biserka Vranić potvrdila je da je samoubojstvo počinio dosadašnji županijski vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika Županijske skupštine Stjepan Bakin. Ona smatra da je loše zdravstveno stanje glavni razlog toga čina. Voljom birača Stjepan Bakin je trebao biti gradski vijećnik u novom Gradskom vijeću Ozlja.

ZAGREB - Znatan broj hrvatskih građana, po podacima nekoliko turističkih agencija, za ovogodišnji blagdan Tijelovo i produženi vikend odabrali su inozemne aranžmane, a neke su agencije zabilježile odličnu, pa i rekordnu prodaju aranžmana za inozemna odredišta, s prosječnim porastom i do 30 posto u odnosu na lani. U zagrebačkom Kompasu, kako ističe predsjednik Uprave Ivan Pukšar, za Tijelovo je prodaja bila odlična i za avio i za autobusne programe, a najbolje su "išli" europski gradovi Rim, London, Beč, Budimpešta, Prag, Gardaland, Venecija i oni u zemljama Beneluxa, a nakon duljeg vremena otišla je i prva grupa za Izrael. Jako dobra prodaja bila je i aranžmana za hrvatska turistička odredišta, pri čemu su hoteli u Istri, na Kvarneru i u Dubrovniku uglavnom rasprodani. Nešto slobodnih mjesta ostalo je u manjim ljetovalištima na području Dalmacije.

ZAGREB - Tvrtka Siemens potpisala je dugoročni ugovor s web portalom Moj Posao za regrutiranje novih zaposlenika, a Zagrebačka banka obnovila je takav godišnji ugovor, priopćeno je iz Grupe Selectio, u sklopu koje djeluje web portal Moj Posao. Ugovori uključuju oglašavanje natječaja, pristup bazi životopisa i branding na tržištu rada. Na web portalu Moj Posao trenutno je registrirano 4 tisuće poslodavaca, kaže se u priopćenju te se dodaje da je portal četvrti najveći web site u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙