FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 24. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - SDP-ov prijedlog da se Hrvatskoj radio-televiziji ukine obveza plaćanja PDV-a naišao je danas u Saboru na protivljenje klubova vladajuće većine, koji su iznijeli niz oštrih kritika na račun informativnog programa Hrvatske televizije. U raspravi o prijedlogu izmjena Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Andrija Hebrang je ocijenio da HTV sve manje ispunjava javnu funkciju. Informiranje je politički i ideološki obojeno i usmjereno, o tome najbolje svjedoči jučerašnja Latinica na temu jugonostalgije, dok se istodobno više od godinu dana ne može emitirati seriju od osam polusatnih dokumentaraca o sanitetu u Domovinskom ratu, dodao je Hebrang.

ZAGREB - Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić izjavio je da dvadesetsedmog dana prosvjeda radnika na Markovu trgu nema ništa nova - radnici su ustrajni u traženju isplate svojih tražbina i čekaju odgovor druge strane. Naša pozicija je čvrsta, druga strana je na potezu, rekao je Rogić dodavši da su u tijeku konzultacije o konačnom rješenju sudbine radnika Sljemena. Predsjednik Stjepan Mesić jučer je o slučaju Sljemena razgovarao s predstavnicima USKOK-a i Državnog odvjetništva, nakon čega je izjavio kako dosta toga vezano uz privatizaciju Sljemena upućuje na moguće kršenje zakona.

ZAGREB - Na kraju travnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bilo je evidentirano 320.238 nezaposlenih, što je za 2,7 posto ili za 8.737 osoba manje u odnosu na prethodni mjesec, a za 3.316 osoba ili za 1 posto više nego u travnju 2004. godine. Travanj je drugi mjesec zaredom da se bilježi smanjenje broja nezaposlenih na mjesečnoj razini, nakon što je veljača bila sedmi mjesec zaredom u kojem je zabilježeno povećanje nezaposlenosti. Smanjenje nezaposlenosti u odnosu na mjesec prije odraz je i sezonskih kretanja.

ZAGREB - Zagreb je u prva četiri mjeseca ove godine posjetilo 135,7 tisuća turista, što je tek 0,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je nešto malo veći porast, od 1,3 posto, ostvaren sa 243,3 tisuća noćenja. Stranih je turista u Zagrebu, po podacima Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, bilo 83,4 tisuće ili 5 posto više nego u lanjska prva četiri mjeseca. Nešto manji porast, 4,6 posto, strani su gosti u Zagrebu ostvarili i sa 153,7 tisuća noćenja. Domaćih je pak turista u Zagrebu bilo 6,6 posto manje nego lani odnosno njih 52,3 tisuće, a pad od 3,8 posto zabilježili su i sa 89,6 tisuća ovogodišnjih noćenja.

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora otvorit će u ponedjeljak, 30. svibnja, svoj prvi međunarodni ured i to u Bruxellesu, u zgradi sjedišta Europske udruge obrtnika, malih i srednjih poduzetnika UEAPME. Kako su objavili iz HOK-a, njihov ured u Bruxellesu obavljat će poslove praćenja gospodarskih prilika u zemljama EU-a, izrađivanja informacija za obrtnike, pronalaženje financijskih sredstava kroz europske fondove i povezivanje s međunarodnim partnerima, lobiranje prema EU institucijama i drugim međunarodnim asocijacijama, ostvarivanje kontakata koji će pomoći u promociji obrtništva u inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙