FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 16. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

VARŠAVA - Premijer Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo što su nedjeljni lokalni izbori protekli u potpuno demokratskoj atmosferi, te pobjedom HDZ, budući je osvojio najviše vijećničkih mandata. "Tvrdnje da ćemo na lokalnim izborima dobiti račun za vođenje državne politike pokazale su se netočnima, jer se pokazalo da građani vjeruju ovoj Vladi i politici koju vodimo", rekao je Sanader u Varšavi, gdje sudjeluje u radu 3. summita Vijeća Europe. "Kao predsjednik Vlade mogu izraziti zadovoljstvo što su izbori protekli u zaista demokratskoj atmosferi, što je još jedna potvrda zrelosti demokracije u Hrvatskoj.

ČAKOVEC - Najviše vijećnika za Skupštinu Međimurske županije, 15, bit će iz HNS-a, slijedi koalicija SDP-HSS-HSU s 13 mandata, HDZ sa sedam mjesta i HSLS sa šest vijećničkih mjesta. U gradu Čakovcu koalicija sa SDP-om na čelu dobila je 12 mandata. S pet vijećničkih mjesta slijedi HNS, s tri mjesta HDZ-ova lista, s dva mandata HSLS-ova te Nezavisna lista Aleksandra Makovca s jednim vijećničkim mjestom. U Gradsko vijeće ušla je i koalicija Hrvatskih demokršćana i HB-a koje će imati po jednog vijećnika.

BJELOVAR - Na izbore u Bjelovarsko-bilogorskoj izašlo je 48.952, od ukupno upisanih 117.089 birača, a prema rezultatima Županijskog izbornog povjerenstva, najviše glasova za Skupštinu Bjelovarsko-bilogorske županije dobila je koalicija HSS-SDP te će imati 17 vijećnika. Slijedi koalicija HSLS-HNS s 11 vijećnika, a potom koalicija HDZ-DC s 9 vijećnika. HSP je dobio 4 vijećnička mjesta. U Bjelovaru je najviše, 18 vijećničkih mjesta dobila koalicija HSLS-HNS-HSU.

RIJEKA - Po neslužbenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva za opatijsko Gradsko vijeće sedam mjesta dobila je Nezavisna lista Amira Muzura, šest koalicija IDS - SDP te po dva HNS, koalicija HDZ - HKDU - HD i HSU. U gradu Rabu šest vijećnika imat će koalicija SDP-HSU i IDS, pet HDZ te po dva liste HNS - LS i političke stranke Rabski pučki sabor. U gradu Cresu sedam mjesta osvojila je Nezavisna lista Gajetana Negovetića, po dva HDZ, HNS i HSS, a po jedno SDP i IDS. U Gradskom vijeću Malog Lošinja pobijedila je koalicija HDZ - HSLS - HKDU - DC sa šest mjesta, a slijede koalicija PGS - SDP s četiri, Nezavisna lista Milana Mužića s dva i HNS s jednim. U Crikvenici će osam mjesta imati članovi koalicije SDP - HNS - HSLS - HSU osam, četiri HDZ, dva Nezavisna lista Ivice Kulentića, i po HSS, PGS i HSP.

SISAK - Županijsko izborno povjerenstvo u Sisku danas je objavilo privremene i neslužbene rezultate lokalnih izbora za Sisačko-moslavačku županiju, šest gradova i 13 općina. Na lokalne izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji izišlo je 72.695 birača od 173.920 birača upisanih u biračke popise. Od 49 vijećnika u novoj Županijskoj skupštini najviše će, 19, imati koalicija "Srcem za promjene" u kojoj su SDP, HNS, HSS, LS i SDA, koalicija HDZ, HSLS, DC i DSU 16, HSP devet, HSU tri i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) dva. Izbori će se ponoviti na biračkom mjestu u Maloj Gradusi.

KARLOVAC - Po Zakonu o pravima nacionalnih manjina, srpska manjina u Karlovačkoj županiji razmjerno ukupnu stanovništvu ima pravo na četiri vijećnika, a po jučerašnjim rezultatima osvojila je dva te preostaje popuna s još dva - po jednog s HDZ-ove i SDP-ove koalicijske liste, tako da će se Skupština proširiti s 41 na 43 vijećnika, rečeno je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji gradskog i županijskog izbornog povjerenstva. Broj vijećničkih mjesta povećat će se i u gradu Karlovcu, s 25 na 27. U Županijskoj skupštini koalicijska lista HDZ-HSLS-DC osvojila je 17 vijećničkih mjesta, koalicija SDP-HSS 11, HSP, HNS i HSU po tri i SDSS dva.

VIROVITICA - Po podacima Županijskog izbornog povjerenstva Virovitičko-podravske županije koalicija HDZ/HSLS osvojila je 37,37 posto glasova ili 17 mjesta, koliko i koalicija HSS/SDP/HNS sa 36,88 posto. HSP je dobio 11,3 posto ili pet i HSU 6,09 posto i dva mjesta. U gradu Virovitici je najviše glasova dobio HDZ i osvojio 10 mjesta, druga je koalicija SDP/HNS/HSS s pet, HSP će imati dva, a HSU-a i Nezavisna lista Marijana Tomljanovića po jednog vijećnika. U Slatini koalicija SDP/HSS/HNS imat će 11 vijećnika, koalicija SDP/HSS/HNS, šest HDZ-a, a po jedan vijećnik bit će iz HSLS-a i LS-a.

Prag nisu prešli SDSS, Nezavisna gradska lista Mirka Somiđija, LS i HSU. U Orahovici HDZ će imati šest vijećnika, HNS/HSS četiri vijećnika, po dva vijećnika LS-a i SDP-a i jedan iz HSP-a.

SPLIT - U makarskom će Gradskom vijeću s ukupno 19 vijećnika, po neslužbenim rezultatima, sjediti osam vijećnika koalicije SDP-a, HNS-a i HSS-a, po četiri vijećnika HDZ-a i koalicije DC-a i HSU-a, dva vijećnika Nezavisne gradske liste Siniše Srzića i jedan koalicije HČSP-HPB, doznaje se od predsjednice Gradskog izbornog povjerenstva Suzane Alač. Nositelj liste SDP-ove koalicije Dragan Srzić kazao je kako nije posebno zadovoljan rezultatom jer je mala mogućnost da koalicija u gradu bude dio nove vlasti.

KOPRIVNICA - Na izborima za Skupštinu Koprivničko-križevačke županije pobijedila je koalicija HSS-SDP s nositeljem Josipom Friščićem koja je od 41 vijećničkog mjesta osvojila 27. Po konačnim neslužbenim rezultatima deset mjesta dobio je HDZ s nositeljem Ivanom Katavićem. Po dva vijećnička mjesta pripala su koaliciji DC-a i Hrvatske demokratske seljačke stranke s nositeljem Mladenom Kešerom te koaliciji HSLS-HNS-LS-HSU s nositeljem Pavlom Gažijem. U Koprivničko-križevačkoj županiji glasovalo je 46.978 od 103.134 upisana birača, odnosno 45,55 posto, izvijestilo je Županijsko izborno povjerenstvo.

ZAGREB - Interna istraga u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa utvrdila je da načelnik Odjela za vrhunski šport u Upravi za šport Željko Klarić i pravnica u toj upravi Mirna Zovko te nadležni državni tajnik nisu konzultirani niti su dali potporu izradi Pravilnika o sigurnosti na uređenim plažama, priopćeno je danas iz Ministarstva. Iz Ministarstva je danas ranije priopćeno da je ministar Dragan Primorac povukao sporni pravilnik, koji bi, po medijskim izvješćima, na uređenim kupalištima, među ostalim, zabranio nošenje neprimjerenih kupaćih kostima, konzumiranje jela i pića, svađe kupača, kupanje u pijanom stanju te obavljanje nužde.

ZAGREB - Četrdesetak novinara RTL-a i HTV-a odlučilo je odmrznuti odluku o istupanju iz Hrvatskog novinarskog društva zbog nezadovoljstva stanjem u toj udruzi i zaključcima Izvršnog odbora HND-a o nepravilnostima u dodjeli nagrade za intervju godine. RTL-ovi i HTV-ovi novinari i urednici istupili su početkom svibnja iz HND-a nezadovoljni dodjelom nagrade za intervju godine Silviji Luks, ali su tu odluku zamrznuli dok Izvršni odbor HND-a ne utvrdi je li bilo propusta u dodjeli nagrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙