FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Unicredito pregovara o kupnji HVB-a

MILANO, 27. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pregovori talijanskebankarske grupacije UniCredito o kupnji druge po veličini njemačkebanke HVB za 16 milijardi eura u poodmakloj su fazi, objavio je upetak Wall Street Journal (WSJ).
MILANO, 27. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pregovori talijanske bankarske grupacije UniCredito o kupnji druge po veličini njemačke banke HVB za 16 milijardi eura u poodmakloj su fazi, objavio je u petak Wall Street Journal (WSJ).

Slične glasine preplavile su tržište u četvrtak, kada su trgovci govorili o ponudi od 22 eura po HVB dionici. Vrijednost dionica HVB-a porasla je temeljem toga za 7 posto na 20,17 eura.

Osobe upoznate s događajima kažu da dvije banke još nisu odredile konačnu cijenu, koja će vjerojatno biti plaćena u dionicama i predstavljati najveći dosad prekogranični bankarski sporazum u Europi, objavio je WSJ. One također tvrde da se još uvijek razmatraju ključna pitanja i da još postoji mogućnost da dogovor propadne.

Nitko u Unicredito i HVB banci nije želio komentirati vijest objavljenu u WSJ-u.

Predsjednik uprave Unicerdito banke Carlo Salvatori i izvršni direktor Alessandro Profumo također su odbili dati komentar.

Već se mjesecima špekulira o tome da bi Unicerdito mogao kupiti HVB, dok analitičari tvrde da bi spajanje dvije banke bio dobar posao budući da su obje snažne u istočnoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙