FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 29. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatska policija danas je kod dvojice hrvatskih državljana pronašla veću količina sredstava za krivotvorenje isprava i protiv njih podnijela kaznenu prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja dokumenata, posjedovanja sredstava za krivotvorenje, i nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, te ih privela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je jedna od osumnjičenih osoba tijekom 2001. godine, na zahtjev dvojice hrvatskih državljana, izradila krivotvorenu putovnicu za potrebe generala Ante Gotovine, za kojim je Haaški sud raspisao tjeralicu. Za kazneno djelo pomaganja te za poticanje na krivotvorenje, podnesena je kaznena prijava protiv osoba koje su naručile izradbu krivotvorene putovnice za potrebe Ante Gotovine, priopćio je MUP.

ZAGREB - Radnici mesne industrije Sljeme iz Sesveta nastavljaju jučer započeti prosvjed na Markovu trgu i nakon današnjeg sastanka u Vladi s predstavnicima većinskog vlasnika Finagre. Predstavnici Finagre ponudili su kao rješenje likvidaciju poduzeća uz obeštećenje radnika kroz otpremnine, što je za sindikat u načelu prihvatljivo, ali bez dovoljno čvrste garancije da će se radnicima zaista i isplatiti sva potraživanja, nismo mogli prihvatiti takav dogovor, kazao je večeras za Hinu regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić. U priopćenju iz Vlade kaže se da je potpredsjednik Vlade Damir Polančec sudjelovao u uvodnom dijelu razgovora, ali da sve daljnje dogovore vezane uz neisplaćene obveze poslodavca prema zaposlenicima trebaju riješiti u međusobnoj komunikaciji.

BENKOVAC - Premijer Ivo Sanader sa suradnicima danas je u Zadarskoj županiji na benkovačkom području posjetio buduću zgradu osnovne škole i Korlate gdje se podižu novi vinogradi u sklopu Vladina Operativnog programa podizanja višegodišnjih nasada. Na novinarski upit o najnovijim haaškim optužnicama premijer Sanader je kazao kako nema običaj komentirati haaške optužnice. Također nije htio govoriti o u medijima objavljenu "akcijskom planu za suradnju s Haaškim sudom u šest točaka" jer, kako je rekao, kad bi ga "predstavio u medijima, plan ne bi uspio". Također je zanijekao tvrdnje u novinskim napisima da traži suradnju Crkve u traganju za Gotovinom i stvaranju drukčijeg ozračja u zemlji.

OSIJEK - Glavni urednik i redakcija Glasa Slavonije poriču sve izjave Branimira Glavaša izrečene na današnjoj konferenciji za novinare, a po kojima predsjednik Sabora Vladimir Šeks, navodno, svakodnevno prijeti i vrši pritisak na glavnog urednika i novinare Glasa Slavonije oko načina na koji izvještavaju o političkim zbivanjima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. U priopćenju, koje je potpisao glavni urednik lista Bojan Divjak, navodi se da predsjednik Sabora uopće ni sa kim iz redakcije Glasa Slavonije nije kontaktirao i razgovarao o načinu izvještavanja i sadržaju novinskih članaka. I predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u izjavi za Hinu opovrgnuo je današnju izjavu Branimira Glavaša.

ZAGREB - Predstavnici Udruge dioničara Croatia banke, koji se sudskim putem bore za povrat vlasništva nad dionicama te banke, najavili su danas podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih osoba iz sadašnje uprave banke i Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka zbog neprovođenja pravomoćnih sudskih odluka vezanih uz povrat dionica. Ta Udruga, koja okuplja 5.753 osoba koji sebe i dalje smatraju malim dioničarima Croatia banke, sazvala je za danas izvanrednu glavnu skupštinu dioničara. No, iz Croatia banke jučer su javnim oglasom istaknuli kako "nikakav skup neće biti održan u prostorijama banke". U ime Udruge, Ante Barišić ponovio je da su "Hrvatska narodna banka i tadašnja Vlada nezakonito i protuustavno djelovali" kada su 27. rujna 1999. poništene dionice malih dioničara Banke.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, poslao je danas čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Pavlu, te mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću, u povodu svetkovine Uskrsa koji pravoslavni vjernici slave ove nedjelje, 1. svibnja. "Primite moje iskrene čestitke i želje da vjera u uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista rasvijetli naša srca i unese u nas radost koju su doživjeli apostoli vidjevši Uskrsnuloga. Neka uskrsli Gospodin obnovi, a Duh Sveti učvrsti u nama radost zalaganja i svjedočenja za kršćanskije sutra", stoji u čestitki kardinala Bozanić.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao je danas čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja. "Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam 1. svibnja - Međunarodni praznik rada! Svjesni smo brojnih problema i zadaća koje treba riješiti da bi se poboljšao položaj hrvatskih radnika. Naš je cilj socijalna država tržišnog gospodarstva i priključenje Europskoj uniji, stoga već danas trebamo slijediti njihova iskustva i osigurati dostojanstven život svim našim građanima", navodi se, uz ostalo, u čestitci predsjednika Mesića.

ZAGREB - U viškom akvatoriju počelo je danas veliko međunarodno podmorsko istraživanje u kojem, uz hrvatske, sudjeluju i francuski stručnjaci, specijalizirani za istraživanje podmorja, izvijestilo je Ministarstvo kulture RH. U trotjednom istraživanju stručnjaci će ući u trag brodovima potonulima u Viškom boju, godine 1866. U Viškom boju, koji se smatra jednim od najvećih sukoba u povijesti pomorskih bitaka na Jadranu, ispred otoka Visa sukobile su se flote mlade Kraljevine Italije i Austro-Ugarske Monarhije. Pobjeda je Austro-Ugarskoj osigurala vlast nad Dalmacijom i dominaciju na Jadranu sve do Prvog svjetskog rata. U bitci kod Visa poginulo je oko 700 ljudi.

POREČ - Međunarodna izložba vina i vinarske opreme "Vinistra", 12. po redu, otvorena je danas u dvorani sportsko-rekreacijskog centra "Veli Jože" u Poreču, a na oko tri tisuće četvornih metara okupila je stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske, koji predstavljaju više od 500 uzoraka vina, rakije, istarskog pršuta i maslinovog ulja. Sajam je otvorio istarski župan Ivan Jakovčić. Savjetnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Ljupko Tabaković kazao je kako će država još više sredstava izdvajati za poticaje, a zajednički je cilj prije ulaska u Europsku uniju subvencioniranje podizanja 15.500 hektara voćnjaka, 13 tisuća hektara vinograda te 5.500 hektara maslinika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙