FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravska banka objavila ponudu za preuzimanje dionica Požeške banke

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Koprivnička Podravska banka objavilaje u današnjem dnevnom tisku ponudu za preuzimanje preostalih redovnihdionica Požeške banke, i to po cijeni od 140 kuna po dionici.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Koprivnička Podravska banka objavila je u današnjem dnevnom tisku ponudu za preuzimanje preostalih redovnih dionica Požeške banke, i to po cijeni od 140 kuna po dionici.

Podravska banka trenutno je vlasnik 106.440 redovnih dionica koje predstavljaju 33,2625 posto temeljnog kapitala Požeške banke te daju pravo na 33,6303 posto glasova na Glavnoj skupštini Požeške banke.

U ponudi Podravske banke se navodi da stjecanje dionica ima za cilj konsolidiranje i unaprijeđenje poslovanja Požeške banke kao samostalnog subjekta, koji će zajedno s Podravskom bankom činiti grupu banaka. Namjeravaju osuvremeniti i obogatiti ponudu bankarskih i financijskih usluga Požeške banke "te je novim tržišnim pristupom učiniti atraktivnijom i konkurentnijom u interesu potrošača i lokalne zajednice".

Podravska banka je spomenuti vlasnički udio u Požeškoj banci stekla u veljači ove godine, a za preuzimanje većinskog udjela Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) dao joj je suglasnost na svojoj ovotjednoj sjednici.

Prema podacima Središnje depozitarne agencije, na dan 6. svibnja ove godine, uz Podravsku banku, veći dioničari Požeške banke bili su i primjerice Hrvatske šume, Zvečevo, Croatia osiguranje i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙