FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABN Amro podastro ponudu za preuzimanje Antonvenete

RIM, 20. svibnja 2005. (Hina/APA) - Nizozemski financijski institutABN Amro objavio je nakon dugotrajnog natezanja ponudu za preuzimanjetalijanske Bance Antonvenete koja će vrijediti do 22. lipnja,ponudivši cijenu od 25 eura po dionici, objavili su talijanskimediji.
RIM, 20. svibnja 2005. (Hina/APA) - Nizozemski financijski institut ABN Amro objavio je nakon dugotrajnog natezanja ponudu za preuzimanje talijanske Bance Antonvenete koja će vrijediti do 22. lipnja, ponudivši cijenu od 25 eura po dionici, objavili su talijanski mediji.

Ponuda za preuzimanje odnosi se na čitav preostali paket od 79,3 posto dionica a ako tržište povoljno reagira na ponudu, Italija bi uz Nizozemsku mogla postati drugo matično tržište za ABN Amro

Moguće preuzimanje smatra se ispitom koji će pokazati u kojoj mjeri talijanska vlada namjerava štititi bankovni sektor od inozemne konkurencije. U pismu šefu talijanske središnje banke Antoniu Faziu povjerenik EU-a za jedinstveno europsko tržište Charlie McCreevy zatražio je očitovanje o stavu Banca d'Italia u borbi za preuzimanje Antonvenete.

"Nije riječ o inicijativi koja bi bila usmjerena protiv Italije. Europska komisija želi dobiti više informacija, ne vodimo rat protiv Fazia", naglasio je McCreevyjev glasnogovornik. Guverner središnje talijanske banke otklonio je sve prigovore da u borbi za preuzimanje Antonvenete privilegira talijanske banke.

Paralelno ABN Amro-u, svoj je udio u Banca Antonveneta povećala i Narodna banka Lodija (BPL), koja sada zajedno sa svojim saveznicima posjeduje više od 30 posto kapitala Antonvenete. BPL je ovog tjedna podastrla svoju ponudu za preuzimanje, nudeći 24,50 eura po dionici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙