FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Hrvatska pobijedila Italiju

STEINBRUNN, 23. svibnja 2005. (Hina) - U trećem kolu Mitropa kupa,tradicionalnog šahovskog ekipnog natjecanja srednjeeuropskih zemaljanaša muška reprezentacija pobijedila je Italiju s 3:1 i učvrstila se uvodstvu.
STEINBRUNN, 23. svibnja 2005. (Hina) - U trećem kolu Mitropa kupa, tradicionalnog šahovskog ekipnog natjecanja srednjeeuropskih zemalja naša muška reprezentacija pobijedila je Italiju s 3:1 i učvrstila se u vodstvu.

Ante Brkić je u minijaturi nokautirao Piscopa, a Davorin Kuljašević poslije sigurne igre svladao je Calavallea. Nakon maratonske borbe u završnici Blažimir Kovačević je uspio nadmudriti Di Cara, ali nismo postigli više od "trice" jer je Ante Šarić poslije blijede igre izgubio od anonimnog Brunella.

U derbiju kola Mađarska je pobijedila Slovačku s 2,5:1,5 , a Češka je iznenadila pobjedom nad Slovenijom s 2,5:1,5. Švicarska i Francuska odigrale su 2:2, a Njemačka je pobijedila Austriju s 3:1.

U 3. kolu natjecanja šahistica reprezentacija Hrvatske pobijedila je Italiju s 2:0 i vinula se do diobe četvrtoga mjesta. Za taj uspjeh zaslužne su Kristina Šolić i Petra Kruljac. U ostalim susretima Slovačka je s 2:0 pobijedila drugu ekipu Austrije, Slovenija je svladala Češku s 1,5:0,5 , istim je omjerom i Njemačka pobijedila prvu ekipu Austrije, a Švicarska i Francuska odigrale su neodlučeno 1:1. Poslije 3. kola vode šahistice Slovačke s 5,5 bodova, Slovenija i Francuska imaju po 5, Hrvatska i Češka po 4, Njemačka 3,5 , Švicarska 2, Austrija 1 i Austrija 2 imaju po 0,5 boda, a Italija je bez bodova.

Rezultati 3. kola šahista:

ITALIJA - HRVATSKA 1:3 (Di Caro-Kovačević 0:1, Piscopo-Brkić 0:1, Brunello-Šarić 1:0, Calavallo-Kuljašević 0:1), Njemačka - Austrija 3:1, Mađarska - Slovačka 2,5:1,5 , Švicarska - Francuska 2:2 i Češka - Slovenija 2,5:1,5.

Poredak na ljestvici:

Hrvatska 8,5 bodova, Mađarska 7,5 , Slovenija, Slovačka i Češka 7, Francuska 6, Švicarska 5,5 , Njemačka 5, Austrija 3,5 i Italija 3 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙