FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pedesetak homoseksualnih parova iz cijele Italije simbolički se vjenčalo u središtu Rima

RIM, 21. svibnja 2005. (Hina) - Više od 50 homoseksualnih parova izcijele Italije simbolički se u subotu vjenčalo u središtu Rima kako biupozorilo javnost na zastoj u usvajanju zakona kojim bi se reguliraostatus izvanbračnih zajednica.
RIM, 21. svibnja 2005. (Hina) - Više od 50 homoseksualnih parova iz cijele Italije simbolički se u subotu vjenčalo u središtu Rima kako bi upozorilo javnost na zastoj u usvajanju zakona kojim bi se regulirao status izvanbračnih zajednica.

Na Trgu San Lorenzo in Lucina u središtu Rima, nedaleko od parlamenta, mnogobrojni gradski vijećnici, između ostalih Alessandro Zanna iz Padove, te rimski vijećnici Patrizia Sentinelli, Pino Galeota i Maurizio Bartolucci, svi pripadnici stranaka ljevice, simbolički su vjenčali homoseksualne parove.

Nacionalna organizacija homoseksualaca, ARCIGAY, htjela je upozoriti javnost na zastoj u usvajanju zakona kojim bi se regulirao status nevjenčanih parova koji u Italiji nemaju ista prava kao vjenčani parovi - na primjer, nakon smrti jednoga drugi partner ne može naslijediti mirovinu.

Zakon kojim bi se legalizirale izvanbračne zajednice stoji u Zastupničkom domu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙