FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić- svjedočila košarkašica Jarett

GOSPIĆ, 25. svibnja 2005. (Hina) - Pred istražnim sucem Županijskogasuda u Gospiću danas je u slučaju kaznenog postupka protiv JosipaMraovića (57), osumnjičenoga za silovanje američke državljanke - bivšekošarkašice "Gospić - Industrogradnje", svjedočila žrtva IlishaJarett,
GOSPIĆ, 25. svibnja 2005. (Hina) - Pred istražnim sucem Županijskoga suda u Gospiću danas je u slučaju kaznenog postupka protiv Josipa Mraovića (57), osumnjičenoga za silovanje američke državljanke - bivše košarkašice "Gospić - Industrogradnje", svjedočila žrtva Ilisha Jarett,

Županijsko odvjetništvo iz Rijeke predložilo je nove dokaze, pa se istražni postupak nastavlja.

Kako je i najavila, američka se košarkašica vratila u Hrvatsku kako bi svjedočila na Županijskom sudu u Gospiću. O slučaju novinarima nije željela govoriti. Njezin odvjetnik Dragan Jovanić nakon ispitnog postupka izjavio je kako je iskaz njegove klijentice uvjerljiv, da se radi o ozbiljnom djelu, što će se s istragom i potvrditi.

Činjenica je da moja klijentica ne ide ni s kakvom potrebom osvete, ona je izričito, na pitanja, rekla sve najbolje o Gospiću, i onome što je veže uz Klub jer nosi povoljne dojmove.

"Današnjim iskazom ona je htjela zaustaviti svako daljnje ponašanje takvoga karaktera, koje ona smatra nasiljem", rekao je Jovanić.

U ime odvjetničkog tima optuženoga Mraovića, Zvonimir Hodak je istaknuo da "od silovanja nema ni s" , te, tvrdi, da to je ponovila i sama oštećena, "da nije bilo silovanja".

"Priznala je da ju okrivljeni nikada nije ni poljubio, a ovo sve ostalo, što ona tvrdi, vrlo je lako oborivo, i mi smatramo da ćemo lako i bez naročitoga problema pobiti tu optužbu, nakon čega ćemo tražiti ekvivalent satisfakcije, potreban za našega branjenika zbog svega što je pretrpio", rekao je Hodak.

Upitan je li ga oštećena eventualno tražila odštetu, optuženi Joso Mraović, koji je danas bio nazočan ispitnom postupku, rekao je da je "ona preko njegova odvjetnika ponudila dati istinit iskaz koji će ga", kako tvrdi, "osloboditi svih krivnji". Kako tvrdi Mraović, ona za uzvrat traži sto tisuća eura.

Županijsko državno odvjetništvo iz Rijeke traži nastavak istražnog postupka, izjavio je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Igor Bijelić.

"Danas kao svjedokinja saslušana oštećenica košarkašica Jarett dala je iscrpan iskaz. Na temelju njezina svjedočenja i dosad prikupljenih podataka Županijsko državno odvjetništvo predložilo je dodatnu istragu o kojoj će idućega tjedna biti odlučeno. Postupak ide dalje", zaključio je zamjenik županijskog državnog odvjetnika Igor Bijelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙