FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: ročište u postupku protiv Josipa Mraovića

GOSPIĆ, 16. svibnja 2005. (Hina) - Na Županijskom sudu u Gospićuodržano je danas ispitno ročište u kojemu su saslušani svjedoci uslučaju kaznenog postupka koji vodi istražni sudac Dušan Šporčićprotiv Josipa Mraovića (57), osumnjičenoga za silovanje američkedržavljanke - bivše košarkašice "Gospić - Industrogradnje".
GOSPIĆ, 16. svibnja 2005. (Hina) - Na Županijskom sudu u Gospiću održano je danas ispitno ročište u kojemu su saslušani svjedoci u slučaju kaznenog postupka koji vodi istražni sudac Dušan Šporčić protiv Josipa Mraovića (57), osumnjičenoga za silovanje američke državljanke - bivše košarkašice "Gospić - Industrogradnje".

"Saslušani su svi pozvani svjedoci koji su pred sudom dali iskaze jer nije više bilo zakonskog razloga da okrivljeni ostane u pritvoru, iako Državno odvjetništvo predlaže da se oštećena sasluša na riječkom sudu, što je u suprotnosti s odlukom Vrhovnog suda koji je odredio za ovaj postupak nadležnost gospićkog Županijskog suda. Prema tome, oštećena bi svoj iskaz trebala dati na gospićkom sudu", kazao je novinarima odvjetnik okrivljenog Mraovića Zvonimir Hodak.

Po Hodakovim riječima, "ona to ne želi i po raspoloživim informacijama svoju će izjavu dati u Americi. Međutim, to je protivno našem kaznenom pravu i takav njezin iskaz neće biti relevantan za donošenje odluke, barem na njezinom iskazu".

"S obzirom na to da je sud odbio oštećenu neposredno saslušati iako je za to postojala mogućnost, Državno će odvjetništvo na tome inzistirati, a na današnje rješenje o ukidanju pritvora nad okrivljenim, podnijet će žalbu", rekao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Rijeke Darko Karlović.

Odvjetnički tim američke državljanke, bivše košarkašice gospićke Industrogradnje, koji zastupa odvjetnik Dragan Jovanić, drži da su istražne radnje u tom slučaju provedene ispod profesionalne razine i zatražit će odštetu.

Josip Mraović uhićen je 14. travnja zbog sumnje da je dan ranije u svom gospićkom hotelu silovao 28-godišnju američku državljanku. Pušten je nakon saslušanja, a gospićko Županijsko državno odvjetništvo nije tražilo njegovo pritvaranje. Tek nakon što je predmet preuzelo riječko tužiteljstvo zatražen je pritvor, pa je 22. travnja ponovno uhićen i pritvoren, a protiv njega je pokrenuta istraga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙