FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B.B. King dobit će svoj muzej za 80. rođendan

LOS ANGELES, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Gitarist B.B. King, jednood najvećih imena američkoga bluesa, dobit će uskoro muzej koji ćebiti posvećen njegovu životu u Indianoli, nedaleko od njegova rodnoggrada u državi Mississippi, izjavio je njegov agent.
LOS ANGELES, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Gitarist B.B. King, jedno od najvećih imena američkoga bluesa, dobit će uskoro muzej koji će biti posvećen njegovu životu u Indianoli, nedaleko od njegova rodnog grada u državi Mississippi, izjavio je njegov agent.

Radovi na muzeju posvećenom glazbeniku i pjevaču, kojemu će u rujnu biti 80. godina, počet će 10. lipnja. "Bit će to rođendanski dar za Rileyja B. Kinga kojega su prozvali 'kralj bluesa'", izjavio je za AFP Jerry Digney koji živi u Los Angelesu.

Muzej će biti smješten u starom mlinu, a troškovi uređenja iznosit će 10 milijuna dolara. Završetak radova planira se 2007.

B.B. King, koji se ne odvaja od svoje Lucille, crne Gibson gitara, i koji je svoju šezdesetogodišnju karijeru počeo u Memphisu, nazočit će početku radova sljedećeg mjeseca. Kada bude dovršen, muzej će pomoću animacija i tonskih zapisa prikazati glazbenikov život.

Vlasti države Mississippi nedavno su uvele "Dan B.B.Kinga" i obećale da će djelomično financirati muzej, uz privatne sponzore i poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙