FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja,obilježit će se ove godine u 75 muzeja i galerija diljem Hrvatske,istaknuto je danas na sastanku muzealaca u Muzejsko-dokumentacijskomcentru, koji je uz Hrvatski nacionalni komitet ICOM organizator tepriredbe.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, obilježit će se ove godine u 75 muzeja i galerija diljem Hrvatske, istaknuto je danas na sastanku muzealaca u Muzejsko-dokumentacijskom centru, koji je uz Hrvatski nacionalni komitet ICOM organizator te priredbe.

Tema Međunarodnog dana muzeja je "Muzeji spone kultura", rekla je Tončika Cukrov, voditeljica akcije proslave Međunarodnog dana muzeja pri Muzejsko-dokumentacijskom centru, istaknuvši kako se tom temom muzej definira suvremenim fenomenom interkulturalnosti. Dodala je da se taj događaj u Hrvatskoj obilježava 25. put.

Organizatori također ističu kako se ovogodišnja tema dobro uklapa u provedbu te akcije u Hrvatskoj jer je naša zemlja zbog geopolitičkog položaja baštinik vrjednota zapadnog i istočnog svijeta i mnogobrojnih manjinskih kultura.

Obilježavajući Međunarodni dan muzeja, hrvatski će muzealci predstaviti različite oblike hrvatske baštine u kojima se ostvaruje multikulturalni dijalog. Muzeji i galerije ne samo što čuvaju i predstavljaju baštinu nego je i štite od globalizacijskih negativnosti, rečeno je na današnjem susretu.

Osim izložbama Međunarodni dan muzeja obilježiti će se predavanjima, okruglim stolovima, koncertima i edukativnim akcijama.

Autor plakata za Međunarodni dan muzeja je hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

(Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙