FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinu počela Noć muzeja

VARAŽDIN, 14. svibnja 2005. (Hina) - Varaždinski Jazz band svojim jekoncertom večeras u Lapidariju varaždinskog Starog grada otvorio Noćmuzeja, kulturnu manifestaciju u kojoj sudjeluju brojni europskimuzeji, a koji koordinira francuska Muzejska direkcija iz Pariza.
VARAŽDIN, 14. svibnja 2005. (Hina) - Varaždinski Jazz band svojim je koncertom večeras u Lapidariju varaždinskog Starog grada otvorio Noć muzeja, kulturnu manifestaciju u kojoj sudjeluju brojni europski muzeji, a koji koordinira francuska Muzejska direkcija iz Pariza.

Tako je večeras varaždinski Gradski muzej otvoren od 19,30 sati pa do jedan sat iza ponoći zajedno sa drugim muzejima diljem Europe, a u muzejima se odvija program na temu "Svjetlo u noći". U tom je vremenu stalni postav kulturno-povijesnog odjela otvoren za razgledavanje, a posjetitelje vode kostimirani vodiči.

Uz spomenuti jazz koncert, varaždinski umjetnik Darwin Butković i Đorđe Jandrić izvode "light performance". Nakon njih svoj će koncert u baroknoj sobi održati orguljašica Natalija Imbrišak na muzejskom pozitivu, a recital barokne poezije hrvatskih autora izvest će dramska umjetnica Ljiljana Bogojević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙