FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar- Institut "Otvoreno društvo" o društvenoj zatvorenosti

ZADAR, 24. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji Instituta "Otvorenodruštvo" u Zadru je danas održan okrugli stol na temu "Obrazovanje kaogenerator društvene otvorenosti".
ZADAR, 24. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji Instituta "Otvoreno društvo" u Zadru je danas održan okrugli stol na temu "Obrazovanje kao generator društvene otvorenosti".

Izvršna direktorica Instituta "Otvoreno društvo - Hrvatska" Andrea Feldman u uvodu je istaknula da je Institut prije nekoliko godina odlučio pokrenuti projekte kako bi se utvrdilo koji su to segmenti društva najzatvoreniji. U prvoj fazi anketama će se doći do pokazatelja do koje je mjere naše društvo i u kojim segmentima najzatvorenije, a nakon toga će se poduzeti djelatnosti kako bi se došlo do pomaka ka većem stupnju otvorenosti.

Istražuju se područja poput transparentnosti političkih procesa, manjina i marginaliziranih skupina, obrazovanja, ekonomskog prava i poduzetništva, medija te vladavine prava i zakona.

Aleksandar Štulhofer rekao je da je ključna ideja projekta vidjeti što se događa s društvom u kojem živimo i koliko je osjetljivo na promjene. Za nekoliko godina napravit ćemo listu indeksa otvorenosti društva u pojedinim segmentima, rekao je. Kako je najavio, Institut će financirati projekte koji bi trebali dovesti do veće otvorenosti društva u pojedinim segmentima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙