FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba iz fundusa Akvarelističke kolonije "Sava"

SLAVONSKI BROD, 16. svibnja 2005. (Hina) - U sklopu proslave Dana gradau Slavonskome je Brodu večeras otvorena velika izložba slika izfundusa Akvarelističke kolonije "Sava" koja ove godine slavi 25 godinarada.
SLAVONSKI BROD, 16. svibnja 2005. (Hina) - U sklopu proslave Dana grada u Slavonskome je Brodu večeras otvorena velika izložba slika iz fundusa Akvarelističke kolonije "Sava" koja ove godine slavi 25 godina rada.

Po izboru ravnatelja slavonskobrodske Galerije umjetnina Branimira Pešuta izložena su 142 akvarela autora koji su u četvrt stoljeća bili sudionicima Akvarelističke kolonije "Sava".

O njezinim početcima i hrvatskoj te brodskoj akvarelističkoj tradiciji govorio je jedan od utemeljitelja te kolonije akademski slikar Predrag Goll.

"Danas kad je već i 'Sava' tradicija, pokazuje se da je jedna od glavnih uloga kulturne tradicije stvaranje uzornih modela za cijelo društvo, životnih priča koje se mogu uzdići kao uzor ili arhetip i koje daju značenje i prave vrijednosti", kazao je Goll.

Ravnatelj Galerije umjetnina Pešut procijenio je kako je likovna kolonija "Sava" unatoč naizgled nevelikoj akvarelističkoj suvremenoj hrvatskoj proizvodnji, uspjela potaknuti velik broj autora da se prihvate vodenih boja i papira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙