FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: otvoreno obnovljeno Gradsko kazalište "Joza Ivakić"

VINKOVCI,12. svibnja 2005.(Hina) - Obnovljena zgrada vinkovačkogGradskog kazališta "Joza Ivakić" otvorena je večeras premijernomizvedbom tragedije "Požar strasti" Josipa Kosora.
VINKOVCI,12. svibnja 2005.(Hina) - Obnovljena zgrada vinkovačkog Gradskog kazališta "Joza Ivakić" otvorena je večeras premijernom izvedbom tragedije "Požar strasti" Josipa Kosora.

Ta je predstava, u režiji Himze Nuhanovića, zajednički projekt Gradskog kazališta "Joza Ivakić" i Kulturno-umjetničkog društva "Lisinski" Vinkovci.

U obnovi zgrade Gradskog kazališta financijski su s ukupno oko milijun kuna sudjelovali Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Ministarstvo kulture.

Predstava "Požar strasti" Josipa Kosora izvedena je još 50-ih godina prošloga stoljeća na pozornici vinkovačkog kazališta, a igrana je i na pozornicama njemačkih i austrijskih kazališta. Njezin autor Josip Kosor (1879.-1961.) živio je u Vinkovcima, a službovao je u okolnim mjestima.

Po riječima redatelja predstave Himze Nuhanovića, "Požar strasti" je tragedija koja u dva čina govori o krvavom sukobu dviju slavonskih obitelji oko zemlje i žene te predstavlja borbu između "Dobra" i "Zla".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙