FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtki CS dodijeljen certifikat sigurnosti

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatskoj informatičkoj tvrtkiComputer Systems (CS) danas je uručen najsveobuhvatniji certifikat zainformatičku sigurnost u svijetu (BS7799-2), čime je ta tvrtka postalaprva u Hrvatskoj kojoj je prošla zahtjevan proces usklađivanjasigurnosnih pravila informacijskog sustava sa tom posebnommeđunarodnom sigurnosnom normom za zaštitu podataka koju je propisaoBritanski institut za standard.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatskoj informatičkoj tvrtki Computer Systems (CS) danas je uručen najsveobuhvatniji certifikat za informatičku sigurnost u svijetu (BS7799-2), čime je ta tvrtka postala prva u Hrvatskoj kojoj je prošla zahtjevan proces usklađivanja sigurnosnih pravila informacijskog sustava sa tom posebnom međunarodnom sigurnosnom normom za zaštitu podataka koju je propisao Britanski institut za standard.

Tvrtki CS taj je certifikat dodijelila tvrtka Det Norske Veritas nakon pola godine dugog postupka usklađivanja internih normi tvrtke sa tim standardom.

Norma detaljno propisuje na što se sve treba paziti na području sigurnosti, počevši od fizičke sigurnosti preko sigurnosnih procedura za zaposlenike do zaštite informacijskog sustav.

Nakon toga, CS je stekao mogućnost da i druge hrvatske tvrtke osposobi za usklađivanje internih sigurnosnih procedura i pravila i pripremiti ih za certifikaciju po toj normi, kazao je direktor prodaje u CS-u Goran Kapić.

U tvrtki ističu da će im taj certifikat omogućiti veću kompetitivnost na domaće i stranom tržištu, budući da imaju 15 ugovora iz područja sigurnosti sa različitim dobavljačima računalne opreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙