FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U studenom u Zagrebu generalna skupština Svjetske akademije umjetnosti i znanosti

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - "Budućnost znanja; evolucijskiizazovi i prilike u 21. stoljeću" bit će glavna tema generalneskupštine Svjetske akademije umjetnosti i znanosti (SAUZ), koja će seodržati od 17. do 20. studenog u Zagrebu.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - "Budućnost znanja; evolucijski izazovi i prilike u 21. stoljeću" bit će glavna tema generalne skupštine Svjetske akademije umjetnosti i znanosti (SAUZ), koja će se održati od 17. do 20. studenog u Zagrebu.

Generalna skupština Svjetske akademije održat će se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), a glavna joj je ideja istaknuti povezanost znanosti i gospodarstva, rekao je na konferenciji za novinare akademik Ivo Šlaus, predsjednik Organizacijskog odbora Skupštine Akademije.

To će biti prva konferencija koja će se održati u jugostočnoj Europi, kazao je Šlaus nabrojavši neke teme kojima se Akademija do sada bavila kao što su zapošljavanje, demografija, umirovljenici i dr.

Svoje skupštine Akademija održava dva puta u desetljeću, kada okuplja brojne uglednike i vrhunske stručnjake različitih profesija iz svih dijelova svijeta s namjerom promicanja znanosti za općedruštvenu dobrobit.

Predsjednik Svjetske akademije Walter Truett Anderson podsjetio je da je Akademija nastala 1960. te da broji petstotinjak članova. Osnovana je nakon II. svjetskog rata kao nevladina organizacija a na inicijativu skupine intelektualaca među kojima je bio i Albert Einstein, Robert Oppenheimer, lord Bertrand Russel i dr.

Uz Šlausa, članovi SAUZ-a iz Hrvatske su Boris Kamenar, Krunoslav Pisk, Ivo Josipović, Nadan Vidošević i Stjepan Mesić, koji će i otvoriti generalnu skupštinu.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuo je važnost uključivanja Hrvatske u nove tehnologije i ekonomske tokove, posebice stoga što je Hrvatska zemlja u društvenoj i ekonomskoj tranziciji, uz to opterećena i globalizacijskim problemima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙