FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 26. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 26. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

MUNCHEN - Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u drugo kolo 323.000 eura vrijednog ATP teniskog turnira u Munchenu. Ančić je u dvoboju prvog kola bez većih problema porazio Argentinca Jose Acasusoa 6:2, 6:4.

ŽENEVA - Španjolac Oscar Pereiro pobjednik je 3.4 kilometra dugačkog prologa, uvodne dionice biciklističke utrke po Romandiji, što se boduje u ProTour seriji. Pereiro je ostvario rezultat četiri minute i 28 sekundi. Drugi je bio Talijan Paolo Savoldelli, dok je njegov sunarodnjak Stefano Garzelli bio treći. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević zauzeo je 50. mjesto sa 11 sekundi zaostatka. U srijedu je na rasporedu prva etapa, 171 kilometar dugačka dionica oko Avenchesa.

HANOI - Austrijski nogometni stručnjak Alfred Riedle (55) izabran je za novog izbornika reprezentacije Vijetnama. Bivši izbornik Austrije i Palestine na klupi vijetnamske vrste naslijediti će Brazilca Edsona Tavaresa, koji je zbog serije loših rezultata dobio otkaz. Riedle će mjesečno zarađivati oko 10.000 eura.

BERLIN - Disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza suspendirala je vratara Bochuma, Reina van Duijnhovena na dvije utakmice zbog crvenog kartona dobivenog u dvoboju protiv Bayern Munchena. Kažnjen je i klub i to sa 5.000 eura zbog divljanja Bochumovih navijača na utakmicama protiv Kaiserslauterna (1:1), te Arminie Bielefeld (1:1). Navijači momčadi sa Ruhrstadiona na obje su utakmice bacali razne predmete na travnjak. Bochum se nalazi na 16. mjestu njemačkog prvenstva, koje vodi u drugu ligu. Zona spasa udaljena je dva boda.

HELSINKI - Pilot formule 1, Finac Kimi Raikkonen kažnjen je u domovini zbog povrede prometnih propisa sa 30.000 eura kazne. Vozač McLaren - Mercedesa kažnjen je u finskom gradu Orimattili jer je na svom vozilu prevozio tri snježna skutera, što nije dozvoljeno. U zemlji s "tisuću jezera" prometne kazne izriču se na osnovi prihoda, pa je Raikkonen, koji tjedno zarađuje 150.000 eura, kažnjen oduzimanjem jedne petine tjedne plaće.

LONDON - Bivši svjetski prvak u reliju Richard Burns (34) uspješno se oporavlja nakon operacije tumora na mozgu. Burnsu je tumor otkriven u studenom 2003. godine kada je doživio lakšu prometnu nesreću kada mu se zamračilo pred očima. Burns je naslov svjetskog prvaka osvojio 2001. godine za upravljačem Subarua i tako postao prvim Englezom s titulom najboljeg relijaša na svijetu.

BERLIN - Njemački vaterpolski reprezentativac i član Duisburga, Tobias Kreuzmann bio je pozitivan na dopinškom testu. Kreuzmann je bio pozitivan na nedozvoljeni stimulans finasterid, a nakon što obavi drugi test bit će poznato hoće li biti suspendiran.

LONDON - Nagradni fond ovogodišnjeg izdanja teniskog grand slam turnira u Wimbledonu veći je za skoro četiri posto, te je premašio deset milijuna funti. No, i dalje će muškarci više zarađivati od žena. Pobjedniku u muškoj konkurenciji pripast će 630.000 funti, dok će najbolja tenisačica zaraditi 600.000 funti.

BARCELONA - Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je prekid jedne duge tradicije vezane uz sponzorstvo kluba. Barca je godinama uporno odbijala ponude mnogih priznatih svjetskih tvrtki koje su bile spremne platiti veliki novac kako bi se njihovo ime našlo na dresu španjolskog nogometnog giganta. Kako sada stvari stoje izgleda da će ta tradicija biti prekinuta sljedeće sezone. "Svaki dan smo sve bliže zaključivanju sponzorskog ugovora. Vjerujem da će posao biti okončan najkasnije do sredine svibnja", izjavio je u utorak Laporta. Prema objavljenom u medijima najviše šansi da sklope "posao stoljeća" imaju organizatori Olimpijskih igara u Pekingu 2008. i katarski avioprijevoznik "Qatar Airlines".

ZAGREB - Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić predvodit će članove Hrvatske alpske skijaške reprezentacije koji će u petak 29. travnja sudjelovati u tradicionalnoj akciji "Čišćenja Sljemena". Organizator akcije, koja se provodi nakon završetka skijaške sezone, je Hrvatski skijaški savez, a u "Čišćenje sljemenskih skijaških staza Parka prirode Medvednica" uključit će se svi članovi Hrvatskog skijaškog saveza: alpski, nordijski, snowboard i biatlon klubovi, zatim Zagrebački skijaški savez, TD Sljeme Medvednica, pripadnici oružanih snaga RH, Hrvatski planinarski savez, TD Čistoća i mnogi ljubitelji skijanja i planinari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙