FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

VIROVITICA - Rukometašice Lokomotive plasirale su se u finale Kupa Hrvatske nakon što su u polufinalu u Virovitici svladale Podravku Vegetu sa 28-26 boljim izvođenjem sedmeraca. Nakon 60 minuta bilo je 23-23 (14-11).

ANZERE - Talijanski biciklist Damiano Cunego (Lampre-Caffita) pobjednik je treće etape utrke "Pro Toura" "Tour de Romandie" vožene od Aiglea do Anzerea u dužini od 146.5 kilometara. Cunego je ciljem na vrhu uspona na Anzere stigao u vremenu 3:45:49 sati, u istom vremenu ciljem je prošao drugoplasirani Rus Denis Menčov (Rabobank), dok je treći Kolumbijac Santiago Botero (Phonak) zaostao četiri sekunde. U ukupnom redoslijedu vodstvo je preuzeo Botero sa dvije sekunde prednosti u odnosu na Cunega i 10 ispred Menčova. Hrvatski vozač Vladimir Miholjević (Liquigas-Bianchi) u trećoj je etapi zauzeo 13. mjesto sa 1:23 minute iza Cunega, te je ukupno 13. sa 1:26 minuta iza Botera.

BEOGRAD - Košarkaši beogradskog Reflexa plasirali su se u polufinale regionalne "Goodyear" lige nakon što su u četvrtfinalnom dvoboju u dvorani Pionir u Beogradu svladali slovensku Union Olimpiju sa 91-80 (14-20, 26-8, 21-17, 30-35). Najefikasniji u sastavu Reflexa bili su Jorović (23) i Ilić (16), dok je Ljubljančane predvodio Boisa (24). U sastavu Olimpije nastupila su i dvojica hrvatskih igrača, Marino Baždarić na terenu je proveo svih 40 minuta, te postigao 13 koševa (šut za 2 3-4, za 3 1-2, slobodna bacanja 4-6) i imao 3 skoka i 4 asistencije, dok je Marijan Mance igrao devet minute i ubacio tri koša (šut za 3 1-1) uz 1 skok i 5 osobnih pogrešaka.

HAAG - Kapetan PSV-a iz Eindhovena i vezni igrač nizozemske nogometne reprezentacije Mark van Bommel (28) sljedeće će sezone igrati za Barcelonu, objavili su nizozemski mediji. Prema nizozemskom dnevnom listu Telegraaf Van Bommel je već potpisao trogodišnji ugovor s Barcelonom u koju će prijeće bez odštete jer mu ugovor s PSV-om ističe na kraju ove sezone.

BERLIN - Njemački nogometni savez (DFB) doživotno je suspendirao nogometnog suca Roberta Hoyzera zbog sudjelovanju u namještanju rezultata utakmica njemačkih nogometnih liga. Hoyzer je priznao da je sudjelovao u namještanju utakmica u zamjenu za novce koje je primao od "hrvatskih mafijaša", kako braću Filipa, Antu i Milana Šapina nazivaju njemački mediji. Prema vlastitom priznanju Hoyzer je dobio 67.000 eura. Hoyzer je uhićen zbog sudjelovanja u namještanju utakmica, a policija se bojala da bi mogao napustiti zemlju prije nego otkrije sve detalje velikog skandala koji potresa Bundesligu, ali i ostale europske nogometne lige. Nogometnom sucu oduzeta je putovnica, i triput tjedno morat će se javljati u policiju, jer i dalje ostaje pod istragom za osam slučajeva prijevare. Policija trenutačno istražuje još 25 osoba, među kojima su tri suca i 14 igrača.

MADRID - Baskijska separatistička organizacija ETA osumnjičena je da je planirala sabotaže i napade na sportske objekte kako bi umanjili izglede Madrida za dobijanje Olimpijskih igara 2012. godine. Dnevni list LeRazon navodi kako je iz povjerljivih izvora u španjolskom ministarstvu unutarnjih poslova saznao kako su ciljevi napada bili Olimpijski stadion i dvorana u kojoj bi se odigravala natjecanja u odbojci i košarci. U francuskom Toulouseu uhićen je Peio Eskisabel Urtuzaga, vođa međunarodnih operacija ETA-e, a u njegovoj torbi su navodno pronađeni nacrti za sabotaže.

ZAGREB - Nogometna reprezentacija Sjeverne Koreje svoju će sljedeću domaću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Japana morati igrati izvan svoje zemlje i pred praznim tribinama zbog nereda navijača nakon poraza od Irana u posljednjoj utakmici. Također, Sjeverna Koreja kažnjena je i sa 20.000 švicarskih franaka.

Kažnjen je i Iran, koji će svoju sljedeću domaću utakmicu u kvalifikacijama, onu protiv Sjeverne Koreje 3. lipnja, morati igrati na stadionu maksimalnog kapaciteta 50.000 gledatelja. Iran je kažnjen iz sigurnosnih razloga jer su u stampedu nakon pobjede protiv Japana na stadionu Azadi (kapacitet 100.000 gledatelja) pregaženo šest osoba. Usto, Iran je kažnjen i sa 30.000 franaka.

Kažnjena je i jedna europska reprezentacija, Gruzija će sljedeće dvije svoje domaće utakmice, protiv Ukrajine 3. rujna i Kazahstana 8. listopada, morati igrati bez gledatelja, dok novčana kazna iznosi 5.000 franaka. Gruzija je kažnjena zbog navijačkih nereda na utakmicama protiv Grčke i Turske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙