FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan karijera 2. lipnja na Zagrebačkom velesajmu

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - S ciljem spajanja studenata, kaobudućih posloprimaca i predstavnika 40-tak ponajboljih hrvatskihtvrtki, kao njihovih potencijalnih poslodavaca, na Zagrebačkom će sevelesajmu 2. lipnja ove godine održati prvi Dan karijera.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - S ciljem spajanja studenata, kao budućih posloprimaca i predstavnika 40-tak ponajboljih hrvatskih tvrtki, kao njihovih potencijalnih poslodavaca, na Zagrebačkom će se velesajmu 2. lipnja ove godine održati prvi Dan karijera.

Skup organiziraju Grupa Selectio (Selectio, Electus i internet portal MojPosao) te Ictinus grupa, uz pokroviteljstvo tvrtki Lidl i Siemens i podršku Sveučilišta u Zagrebu.

Taj je događaj, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor grupe Selectio Nenad Bakić, namijenjen budućem 'konkurentnom' dijelu tržišta rada, odnosno budućim posloprimcima koji raspolažu s odgovarajućim znanjima i vještinama.

Bakić je naime istaknuo kako, iako je prosječna stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj danas vrlo visoka, kvalitetnih posloprimaca ima premalo, a hrvatsko tržište rada je strukturalno neprilagođeno potrebama modernog gospodarstva.

Podijelivši to tržište na nekonkurentni segment, tj. radnike ostale iza restrukturiranja velikih 'socijalističkih' poduzeća koji ne raspolažu znanjima i vještinama koje traži moderno gospodarstvo, i konkuretni segment, Bakić je kazao kako u konkurentnom segmentu nezaposlenosti zapravo nema, a "najbolji poslodavci bore se za posloprimce".

Direktorica odjela ljudskih potencijala u Siemensu Đurđica Preočanin je uključenje te kompanije u projekt Dana karijere pojasnila potrebom predstavljanja Siemensa potencijalnim zaposlenicima, ali i da 'snimi' buduće stanje na tržištu rada.

Ono što ovaj Dan karijera izdvaja od sličnih projekata je i činjenica da ga ne organizira samo jedan fakultet ili jedno sveučilište, već je namijenjen studentima i tvrtkama iz svih dijelova Hrvatske, što širi mogućnost izbora i budućim posloprimcima i poslodavcima, kazala je Preočanin.

Uz predstavljanje poslodavaca, tijekom Dana karijera održat će se i radionice o tome kako napisati životopis, kako se ponašati na intervjuu, koje vještine i znanja poslodavci najviše cijene, i sl.

Dan uoči otvaranja sajma bit će organizirana tribina o zapošljavanju mladih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙