FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: otvorena poslovnica HPB-a

VUKOVAR, 11. svibnja 2005. (Hina) - U zgradi glavne pošte u Vukovarudanas je otvorena Poslovnica Hrvatske poštanske banke (HPB), jedinevelike banke u domaćem, državnom vlasništvu.
VUKOVAR, 11. svibnja 2005. (Hina) - U zgradi glavne pošte u Vukovaru danas je otvorena Poslovnica Hrvatske poštanske banke (HPB), jedine velike banke u domaćem, državnom vlasništvu.

Otvarajući poslovnicu predsjednik Uprave HPB-a Josip Protega kazao je kako je prioritet te banke u ovoj godini uvođenje široke palete novih, atraktivnih proizvoda namjenjenih građanima.

Cilj nam je razvijati poslovanje Hrvatske poštanske banke kao modernog i stabilnog partnera hrvatskim gospodarstvenicima i građanima, rekao Protega.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević istaknuo je kako Hrvatska poštanska banka mora postati instrument provođenja državne politike, a ne samo jedna od komercijalnih banaka na domaćem financijskom tržištu.

"Bez jake domaće bankarske institucije nema niti oporavka hrvatskog gospodarstva", ustvrdio je Vidošević.

Prema podatcima iznijetim tijekom predstavljanja proizvoda i usluga Hrvatske poštanske banke u prostorijama HGK Županijske komore Vukovar, HPB sa aktivom od 5,5 milijardi kuna ima udio na hrvatskom bankarskom tržištu od 2,4 posto, te zauzima osmo mjesto na ljestvici banaka u Hrvatskoj. U 2004. godini Hrvatska poštanska banka ostvarila je neto dobit u iznosu 58,8 milijuna kuna.

Građani u Hrvatskoj poštanskoj banci imaju više od milijun štednih knjižica i tekućih računa, a otvoreno je i više od 38.000 računa pravnih osoba.

Predsjednik Uprave HPB-a uručio je ravnateljici vukovarske Opće bolnice dr. Vesni Bosanac novčanu donaciju u iznosu od 50.000 kuna za kupnju medicinskih uređaja potrebnih toj bolničkoj ustanovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙