FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraš u prvom kvartalu ostvario 7,5 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Kraš Grupa uprva je tri mjeseca ove godine ostvarila neto dobit od 7,5 milijunakuna, odnosno 5,4 kuna po dionici, objavljeno je danas.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Prehrambena industrija Kraš Grupa u prva je tri mjeseca ove godine ostvarila neto dobit od 7,5 milijuna kuna, odnosno 5,4 kuna po dionici, objavljeno je danas.

Istodobno je Grupa Kraš ostvarila 198,2 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je porast od 11,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu povećani su 14 posto, a na inozemnom tržištu za 9 posto.

Kako su objavili iz Kraša, udio prodaje na inozemnim tržištima čini 42 posto ukupne prodaje Kraša, a najveći rast izvoza ostvaren je na tržištima Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Češke i Slovačke.

Tijekom prvog kvartala ove godine Kraš Grupa ukupno je prodala 6.267 tona proizvoda, što je porast od 5,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Na domaćem je tržištu pritom prodano ukupno 3.635 tona proizvoda, ili 3,2 posto više.

Prema grupama proizvoda najveći je rast prodaje, od 22 posto, ostvaren u grupi bombonskih proizvoda.

U Krašu su napomenuli kako s ostvarenom proizvodnjom u prvom tromjesečju ove godine u ukupnoj konditorskoj proizvodnji Hrvatske sudjeluje s 48,1 posto.

Dosadašnja predsjednica Uprave Kraša Zvjezdana Blažić zatražila je, a Nadzorni odbor prihvatio, njezin zahtjev za razrješenjem s dužnosti predsjednice uprave, podnesen zbog, kako je navedeno, osobnih razloga zbog kojih nije u mogućnosti u potpunosti ispuniti zahtjeve koje nameću izazovi najveće domaće konditorske industrije.

NO Kraša, kako je najavljeno, 18. svibnja bi trebao imenovati novog predsjednika uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙