FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cro Cert dodijelio certifikate kvalitete

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska ustanova za certificiranjesustava upravljanja Cro Cert dodijelila je danas certifikate kvalitetepredstavnicima 35 domaćih tvrtki i ustanova.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska ustanova za certificiranje sustava upravljanja Cro Cert dodijelila je danas certifikate kvalitete predstavnicima 35 domaćih tvrtki i ustanova.

Riječ je o certifikatima za upravljanje kvalitetom i okolišem po normama ISO, a ujedno su uručeni i certifikati Međunarodne mreže za kvalitetu (IQNet), najveće svjetske asocijacije certifikacijskih kuća, članicom koje je Cro cet postao krajem ožujka ove godine.

Dodijeljeni certifikat uz ostalo potvrđuje da tvrtke ili ustanove stalno poboljšavaju kvalitetu proizvoda i usluga, smanjuju troškove i povećavaju profit, imaju zadovoljne i motivirane zaposlenike te smanjuju štetne utjecaje na okoliš, rečeno je na dodjeli.

Neke od certificiranih tvrtki su Autocesta Rijeka - Zagreb, Croatia Airlines, Koestlin, Strabag, Ina Naftaplin i Zračna luka Zagreb, dok su među certificiranim ustanovama HGK - Županijska komora Bjelovar, Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Hrvatske, Visoka škola za ekonomiju poduzetništva VERN i druge.

Certifikati Cro Cert-a i IQNet-a imaju globalnu vrijednost i priznati su u cijelom svijetu. Tako certifikat Cro Cert-a vrijedi kao 38 pojedinačnih certifikata, jer ga automatski priznaju sve članice IQNet-a, izvijestila je ravnateljica Cro Cert-a Seka Kugler.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević dodao je da je unapređenje kvalitete poslovnih procedura od presudne važnosti za opstanak hrvatskog gospodarstva. Hrvatsko gospodarstvo, kaže Vidošević, nije i nikad neće biti gospodarstvo velikih brojki, pa je njegova šansa u međunarodnoj konkurenciji u podizanje kvalitete, radi produkcije dobara s većom dodanom vrijednošću.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙