FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP predstavio listu za skupštinu Virovitičko-podravske županije

VIROVITICA, 4. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava danas je uVirovitici predstavila izborni program i listu za izbor članovaSkupštine Virovitičko-podravske županije.
VIROVITICA, 4. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava danas je u Virovitici predstavila izborni program i listu za izbor članova Skupštine Virovitičko-podravske županije.

O izbornom programu govorio je nositelj liste i predsjednik Županijske organizacije HSP-a Zvonimir Šimić, izdvojivši poljoprivredu kao jednu od najhitnijih točaka razvoja te izrazito poljoprivredno orijentirane županije.

"Zauzimat ćemo se da sačuvamo tradicionalne kulture kao što je duhan jer se u toj županiji proizvodi 80 posto ukupne količine duhana u Hrvatskoj. Tražit ćemo od Vlade da ne pristane na uvođenje izvoznih kvota šećera u zemlje Europske unije kako bismo zadržali i povećali proizvodnju šećera. Stalnim usavršavanjem kanimo postupno uvoditi voćarske kulture kao osnovu za prerađivačke pogone koji već postoje. Smatramo da treba više ulagati u razvoj stočarstva i pčelarstva koje je ne samo dobar izvor zarade nego i jamstvo da će nam životni prostor ostati ekološki čist", rekao je Šimić.

Na HSP-ovoj listi je 22 posto žena, a među 41 kandidatom su profesori, inženjeri, liječnici, ekonomisti, pravnici, poljoprivrednici, obrtnici, radnici i umirovljenici.

Nakon izbora koalirat ćemo sa svim strankama osim sa SDSS-om, rekao je Šimić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙