FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 17. svibnja

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 17. svibnja.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. svibnja.

ZAGREB - Uoči 14. sjednice Hrvatskoga sabora zasjedat će saborski odbori (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6):

- tematska sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije "Informatizacija državne uprave - uvjet razvoja efikasnosti države" (10 sati, dvorana Ivana Mažuranića),

- Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav (10 sati, dvorana Josipa Jelačića),

- Odbor za poljoprivredu i šumarstvo (11 sati, dvorana Ivana Kukuljevića),

- Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu (11 sati, dvorana Janka Draškovića),

- Odbor za zakonodavstvo (12 sati, dvorana Josipa Šokčevića),

- Odbor za informiranje, informatizaciju i medije (13,30 sati, dvorana Ivana Mažuranića),

- Odbor za financije i državni proračun (13,30 sati, dvorana Ante Starčevića),

- Odbor za ravnopravnost spolova (15 sati, dvorana Ivana Kukuljevića).

ZAGREB - Sjednica Istražnoga povjerenstva Hrvatskoga sabora za utvrđivanje činjenica u vezi s zaključenim ugovorima između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu dužnosnika, (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskoga svjetskog kongresa (HSK) u povodu održavanja Pete izborne konvencije HSK-a što je u nedjelju otvorena u Zagrebu. Konvencija je okupila 80-ak izaslanika iz 30 zemlja svijeta koji će do srijede razgovarati s predstavnicima države, Crkve i istaknutim pojedincima o aktualnim pitanjima u odnosu države prema hrvatskom iseljeništvu koje je jednakobrojno kao i stanovništvo same Hrvatske. HSK krovna je iseljenička udruga koja objedinjuje 30 nacionalnih kongresa iz 30 država svijeta u kojima Hrvati žive u većem broju, a osnovan je u Zagrebu 1993. (12 sati, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - Predstavljanje početka druge faze zajedničkoga projekta Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) i Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) kojemu je svrha pomoć u identifikaciji nestalih korištenjem sustava utemeljenoga na DNA identifikacijama. Na predstavljanju će predstavnici Ministarstva i ICMP-a razmijeniti i DNA profile, (11 sati, prostorije MOBMS-a, Prisavlje 14, IV. kat, soba 404).

ZAGREB - Skup u povodu nastavka akcije "Stop nasilju među djecom" u sklopu kojega će biti predstavljen i priručnik za roditelje "Kako zaustaviti bullying" u izdanju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Skupu će nazočiti i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja će podijeliti nagrade za nabolje radove učenika srednjih škola na temu nasilja u srednjim školama te uručiti plakete predstavnicima hrvatskih škola za najbolje radove u sklopu projekta "Škola bez nasilja", (10,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

RIJEKA - Konferencija za novinare Sindikata trgovine na kojoj će predsjednika toga sindikata Ana Knežević govoriti o određivanju radnoga vremena u trgovini i osnivanju Saveza za slobodnu nedjelju, (10 sati, Dom sindikata "Franjo Belulović", Krešimirova 4).

BJELOVAR/GUDOVAC - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetit će Proizvodno-uslužnu zadrugu hrvatskih branitelja "Hrvatska Gruda" gdje će nazočiti početku sjetve soje, (13,30 sati, Gudovačka cesta bb).

OPATIJA - Početak tradicionalnoga 43. susreta pravnika u gospodarstvu, na kojemu će biti riječi o reformi hrvatskoga prava, a najavljeno je i prihvaćanje izjave o položaju pravnika u gospodarstvu te pokretanje inicijative za osnivanje komore pravnika u gospodarstvu, (9,30 sati, hotel "Kvarner").

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Riječ što traje - Književne studije i rasprave" akademika Ive Frangeša. (12 sati, Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28, III. kat).

ZAGREB - Predstavljanje monografije o dramskom umjetniku Zlatku Crnkoviću koju je priredio i uredio Mladen Pavković. (12 sati, palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja izložbe posljednjega ciklusa slika akademika Ede Murtića, koja će biti otvorena u Umjetničkome paviljonu od 19. svibnja do 26. lipnja, (11 sati, Umjetnički paviljon, Tomislavov trg 22).

ZAGREB - Svečano otvorenje 2. zagrebačkog sajma knjiga. (12 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙