FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promoviran časopis "Političko obrazovanje"

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski časopis "Političkoobrazovanje", posvećen političkom obrazovanju i obrazovnim politikama,danas su na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti predstaviliSmiljana Leinert-Novosel, dekanica fakulteta, Cvjetana Plavša-Matić,ravnateljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, TihomirCipek, predsjednik Hrvatskog politološkog društva, koje je izdavač, teurednici časopisa Berto Šalaj i Tihomir Žiljak.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski časopis "Političko obrazovanje", posvećen političkom obrazovanju i obrazovnim politikama, danas su na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti predstavili Smiljana Leinert-Novosel, dekanica fakulteta, Cvjetana Plavša-Matić, ravnateljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Tihomir Cipek, predsjednik Hrvatskog politološkog društva, koje je izdavač, te urednici časopisa Berto Šalaj i Tihomir Žiljak.

Cipek je tom prigodom upozorio na važnost razvoja demokratske političke kulture za stabilno funkcioniranje demokracije i izrazio nadu da je pokretanje novoga časopisa važan korak u promoviranju demokratske kulture u Hrvatskoj.

Časopis se objavljuje u elektroničkom formatu i dostupan je na stranicama Hrvatskoga politološkoga društva (www.politologija.hr).

Glavni je motiv za pokretanje časopisa, kako je rečeno, osiguravanje prostora za dokumentiranje svih važnih promišljanja o mogućim smjerovima i načinima razvoja formalnoga i neformalnog političkog obrazovanja u Hrvatskoj te prostora za cjelovitije promišljanje o obrazovnoj politici u našoj zemlji.

Hrvatsko politološko društvo iduće godine slavi 60. obljetnicu postojanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙