FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen časopis "Bejahad 2004." u Židovskoj općini

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Opsežni časopis "Bejahad 2004.godine" o židovskoj kulturnoj sceni predstavljen je večeras uŽidovskoj općini u Zagrebu.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Opsežni časopis "Bejahad 2004. godine" o židovskoj kulturnoj sceni predstavljen je večeras u Židovskoj općini u Zagrebu.

U časopisu je predstavljena židovska manifestacija Bejahad koja je u jesen prošle godine održana na Hvaru.

Predsjednik Bejahada dr. Vladimir Šalamon naglasio je kako je svrha ove manifestacije jačanje kulturnoga identiteta Židova, te je najavio i ovogodišnju manifestaciju "Bejahad 2005.", koja će se od 24. rujna do 1. listopada održati na Hvaru, a okupit će velik broj gostiju, uglednih židovskih intelektualaca, pisaca i umjetnika iz Europe i svijeta.

Uz kulturne programe, izložbe, koncerte i književne radionice, na "Bejahadu 2005." bit će održano nekoliko okruglih stolova o židovskoj dijaspori na području bivše države, te o židovskoj dijaspori i njezinu značenju za židovstvo.

Dr. Šalamon s posebnim je zadovoljstvom najavio gostovanje Židovske zajednice iz Amsterdama, kao i predstavnike Zaklade Ane Frank budući da se ove godine obilježava 60. godišnjica smrti te hrabre djevojčice.

Kruna ovogodišnjeg Bejahada bit će velika izložba o Ani Frank koja će nakon Hvara biti prikazana u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, te u Novom Sadu, Beogradu i u Sarajevu.

U sklopu "Bejahada 2005. godine" na Hvaru će gostovati vodeći pisci, D. Albahari, F. David, L. Kreft, P. Finci, a ugledni židovski pisac G. Konrad, koji živi u Budimpešti, održat će predavanje "Židovstvo u nacionalnim državama". Diana Pinto (Pariz) govorit će o izazovima današnjeg židovstva.

Dr. Šalamon najavio je da će na Bejahadu gostovati i predstavnici Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Zagreba.

Nakon predstavljanja "Bejahada 2005. godine" prikazan je polusatni film o prošlogodišnjem Bejahadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙