FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski ministar vanjskih poslova počeo posjet Iraku

BAGDAD, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ministar vanjskih poslova IranaKamal Harazi počeo je u utorak posjet Iraku posvećen ispitivanjuodnosa dviju susjednih zemalja, izjavio je glasnogovornik iračkevlade.
BAGDAD, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ministar vanjskih poslova Irana Kamal Harazi počeo je u utorak posjet Iraku posvećen ispitivanju odnosa dviju susjednih zemalja, izjavio je glasnogovornik iračke vlade.

"Harazi je stigao u Bagdad", kazao je Leith Kubba, ističući da će ga primiti predsjednik Džalal Talabani te da će voditi razgovore s premijerom Ibrahimom al-Džaafarijem i kolegom Hoshyarom Zebarijem.

Zebari je kazao u ponedjeljak da će s Harazijem razmotriti "mnogobrojna pitanja, uključujući neupletanje, suradnju i gospodarstvo te zatvaranje ratnog dosjea" Iran-Irak (1980.-1988.).

Do posjeta Harazija, prvog na razini iranskog dužnosnika Iraku od pada režima Sadama Huseina u travnju 2003., dolazi dva dana nakon posjeta Iraku američke državne tajnice Condoleezze Rice u nedjelju tijekom kojeg se zauzela za političku alternativu nasilju, s namjerom da nagovori sunite da sudjeluju u političkom procesu kojim dominiraju šijiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙