FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU upozorava Iran da ne obnavlja nuklearne aktivnosti

BEČ/TEHERAN, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija upozorila jeIran da će snositi posljedice ako obnovi suspendirane nuklearneaktivnosti, doznaje se u četvrtak iz diplomatskih izvora.
BEČ/TEHERAN, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija upozorila je Iran da će snositi posljedice ako obnovi suspendirane nuklearne aktivnosti, doznaje se u četvrtak iz diplomatskih izvora.

Predstavnici Njemačke, Francuske i Velike Britanije predložili su Irancima u pismu predanom u utorak ili srijedu "sastanak u četvero u skoroj budućnosti", kazali su europski izvori.

U pismu "podsjećaju Iran na posljedice koje će morati snositi nastavi li aktivnosti prerade" urana i izražavaju nadu da će "Iran razmotriti svoju odluku".

Iranski dužnosnik zadužen za nuklearna pitanja, Hasan Rohani, izjavio je u četvrtak u Teheranu da je Iran i dalje odlučan nastaviti dio svojih nuklearnih aktivnosti, no još uvijek razmatra "uvjete i trenutak" za to.

Rohani je također zaprijetio da Iran više neće poštivati Sporazum o neširenju nuklearnog oružja (NPT) spriječi li ga se da nuklearnu tehnologiju koristi u mirnodopske svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙