FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Propadnu li pregovori, Iran nastavlja s obogaćivanjem urana

DEN HAAG, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran će nastaviti sprogramom obogaćivanja urana propadnu li u petak pregovori sFrancuskom, Britanijom i Njemačkom, najavio je u četvrtak iranskiministar vanjskih poslova Kemal Harazi.
DEN HAAG, 28. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran će nastaviti s programom obogaćivanja urana propadnu li u petak pregovori s Francuskom, Britanijom i Njemačkom, najavio je u četvrtak iranski ministar vanjskih poslova Kemal Harazi.

"Ne bude li dogovora i pregovori propadnu, nemamo izbora već da obnovimo program" rekao je Harazi u Haagu nakon razgovora s nizozemskim ministrom vanjskih poslova Bernardom Botom.

Iran će u petak u Londonu pregovarati s predstavnicima Europske unije koja od te zemlje traži da odustane od obogaćivanja urana, a zauzvrat nudi poticaje poput trgovinskih sporazuma

Iran tvrdi da su mu nuklearne ambicije ograničene na mirnodopsku proizvodnju energije te da je obogaćivanje urana suvereno pravo kojega se neće odreći. Četiri mjeseca pregovora dosad nisu promijenila mišljenje službenoga Teherana.

"Iranski se narod boji odgađanja. Smatra da je pristup toj tehnologiji za mirnodopske svrhe njegovo neotuđivo pravo", kaže Harrazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙