FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina Naftaplin u prvom kvartalu u skladu s planom

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Na hrvatskim naftonosnim poljima,njih 38 na području Slavonije, Moslavine i Podravine, tijekom prvogtromjesečja ove godine proizvedeno je 158,5 tisuća tona nafte, što jejedan posto više od planiranih količina, dok je istodobno iz Egiptapridobiveno 21 tisuća tona ili 10 posto manje od plana, objavljeno jeiz Ina Naftaplina.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Na hrvatskim naftonosnim poljima, njih 38 na području Slavonije, Moslavine i Podravine, tijekom prvog tromjesečja ove godine proizvedeno je 158,5 tisuća tona nafte, što je jedan posto više od planiranih količina, dok je istodobno iz Egipta pridobiveno 21 tisuća tona ili 10 posto manje od plana, objavljeno je iz Ina Naftaplina.

Samo u ožujku u Hrvatskoj je proizvedeno 53,7 tisuća tona nafte, što je neznatno manje od planiranih količina, dok je s Ininih koncesijskih polja u Egiptu dopremljeno 6,6 tisuća tona ili 9 posto manje od planirane količine.

Ukupna proizvodnja plina sa svih domaćih ležišta u prvom je kvartalu iznosila 468 milijuna prostornih metara, što je 2,7 posto veća proizvodnja od planirane. Od toga je na 21 plinskom polju u panonskom dijelu Hrvatske proizvedeno 358 milijuna prostornih metara plina, jedan posto više od planiranog, dok je ukupna proizvodnja na jadranskim poljima - Ivana i Marica - bila nešto manja od 110 milijuna prostornih metara.

Proizvodnja plina u ožujku premašila je 112,5 milijuna prostornih metara prirodnog plina, što je 2,2 posto manje od planiranih količina, a za sličan je postotak proizvedeno i manje plinskog kondenzata (27,6 tisuća tona).

No, u ožujku je zabilježen i značajan prebačaj plana proizvodnje prirodnog plina sa sjevernojadranskih plinskih polja Ivana i Marica. Tako Ivana bilježi proizvodnju od 29,4 milijuna prostornih metara plina, što je povećanje za 11,5 posto u odnosu na planiranu količinu, a Marica 9,9 milijuna prostornih metara ili 17,4 posto više d plana.

Iz Ina Naftaplina naglašavaju da je 1. travnja ove godine u jedinom podzemnom skladištu plina Okoli kod Kutine, bilo pohranjeno 121 milijun prostornih metara plina. S obzirom na završetak zimske sezone pojačane potrošnje plina, počeo je novi ciklus utiskivanja u skladište plina, pri čemu iz Naftaplina upozoravaju da će bez izgradnje još jednog skladišta i drugih dobavnih pravaca u narednim godinama dolaziti do velikih nestašica prirodnog plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙