FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA i MOL suočeni sa zaprekama u kupnji Energopetrola

MOSTAR, 2. svibnja 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH izložena jevanjskim i unutarnjim pritiscima da ne izabere hrvatsku INA-u imađarski MOL za partnere u dokapitalizaciji "Energopetrola", piše uponedjeljak bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista. Naglašava seda je federalna vlada izvrgnuta takvim pritiscima unatoč nedavnojpreporuci stručnog povjerenstva, koje je utvrdilo da je ponuda INA-e iMOL-a uvjerljivo najpovoljnija. List navodi da će Stranka za BiH ,čiji je utemeljitelj bivši prvi suradnik Alije Izetbegovića HarisSilajdžić, pokušati spriječiti izbor INA-e i MOL-a, uz obrazloženje dabi time hrvatska naftna kompanija potpuno preuzela tržište BiH ipostavila nove uvjete poslovanja.
MOSTAR, 2. svibnja 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH izložena je vanjskim i unutarnjim pritiscima da ne izabere hrvatsku INA-u i mađarski MOL za partnere u dokapitalizaciji "Energopetrola", piše u ponedjeljak bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista. Naglašava se da je federalna vlada izvrgnuta takvim pritiscima unatoč nedavnoj preporuci stručnog povjerenstva, koje je utvrdilo da je ponuda INA-e i MOL-a uvjerljivo najpovoljnija. List navodi da će Stranka za BiH , čiji je utemeljitelj bivši prvi suradnik Alije Izetbegovića Haris Silajdžić, pokušati spriječiti izbor INA-e i MOL-a, uz obrazloženje da bi time hrvatska naftna kompanija potpuno preuzela tržište BiH i postavila nove uvjete poslovanja.

"Neizbor INA-e i MOL-a za partnere u dokapitalizaciji 'Energopetrola' predstavljao bi poruku hrvatskom kapitalu da nije dobrodošao u Federaciju BiH. Takav rasplet događaja imao bi teške posljedice za gospodarstvo BiH jer je Hrvatska najveći investitor u BiH", upozorava bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙