FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL zadovoljan odlukom Vlade Federacije BiH

BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Mađarski MOL, koji jezajedno s Inom predao ponudu za dokapitalizaciju bosanskohercegovačkogEnergopetrola, izrazio je danas zadovoljstvo odlukom Vlade FederacijeBiH o nastavku pregovora s MOL-om i Inom kao najboljim ponuđačima.
BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Mađarski MOL, koji je zajedno s Inom predao ponudu za dokapitalizaciju bosanskohercegovačkog Energopetrola, izrazio je danas zadovoljstvo odlukom Vlade Federacije BiH o nastavku pregovora s MOL-om i Inom kao najboljim ponuđačima.

Nadamo se da ćemo tijekom idućih osam dana, za kada je planiran nastavak pregovora i detaljnija rasprava, uspjeti doći do najboljeg zajedničkog rješenja i ispunjenja svih uvjeta za sklapanje ugovora, izjavio je direktor strategije i razvoja MOL Grupe Michel-Marc Delcommune.

Izražava zadovoljstvo što je Vlada Federacije BiH prihvatila ocjenu Komisije za Ininu i MOL-ovu ponudu kao najpogodniju i najbolju za budući razvoj Energopetrola, te ističe kako se MOL i INA nadaju da će, uz ekonomske rezultate, biti i pozitivan primjer drugim potencijalnim stranim ulagačima.

MOL i INA su spremni za početak eksluzivnih pregovora sa Vladom Federacije BiH, navodi se u priopćenju MOL-a.

Vlada Federacije BiH danas je odlučila započeti dodatne pregovore s Inom i MOL-om kao preduvjet konačnog preuzimanja tog poduzeća od strane hrvatsko-mađarskog konzorcija.

Od najboljeg ponuđača Vlada sada traži izjašnjavanje, kazao je u Sarajevu ministar energetike, rudarstva i industrije Izet Žigić, dodajući da se to odnosi na niz dodatnih uvjeta koje valja ispuniti prije preuzimanja upravljanja Energopetrolom.

Razgovori o ispunjenju tih uvjeta, kako je kazao, trebali bi biti završeni u idućih pet-šest dana.

Završe li pregovori uspješno, INA i MOL preuzeli bi 67 posto vlasničkog udjela u Energopetrolu, 22 posto vlasništva zadržala bi država, a 11 posto mali dioničari.

INA i MOL u svojoj su ponudi naveli kako bi u naredne tri godine u Energopetrol investirali 150 milijuna konvertibilnih maraka (oko 76 milijuna eura) te zadržali svih sadašnjih 1056 radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙