FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: do 2009. za modernizaciju postrojenja 4,5 milijardi kuna

RIJEKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Industrija nafte d.d (INA) uložitće do 2009. u modernizaciju i tehnološku obnovu postrojenja uHrvatskoj ukupno 4,5 milijardi kuna, rečeno je na današnjojkonferenciji za novinare predstavnike INE u Rijeci, održanoj u povoduDana planeta Zemlje.
RIJEKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Industrija nafte d.d (INA) uložit će do 2009. u modernizaciju i tehnološku obnovu postrojenja u Hrvatskoj ukupno 4,5 milijardi kuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnike INE u Rijeci, održanoj u povodu Dana planeta Zemlje.

Obnova Ininih rafinerija u Rijeci i Sisku omogućit će proizvodnju naftnih prerađevina po europskim standardima te kvalitetniju zaštitu okoliša.

U zaštitu okoliša INA je tijekom 2004. uložila ukupno oko 160 milijuna kuna, istaknuli su čelnici Ine.

Radi zaštite okoliša u riječki je pogon Ina Maziva na Mlaki u posljednje dvije godine uloženo oko 53 milijuna kuna.

Član Uprave Ine Zorko Badanjak najavio je da će dio djelatnosti pogona Ina Maziva na Mlaki, odnosno pogoni za proizvodnju bitumena koji utječu na kvalitetu zraka u tom dijelu grada, biti preseljeni.

U istom prostoru nastavit će se samo proizvodnja industrijskih ulja, a preseljenje pogona, po njegovim riječima, neće uzrokovati smanjenje broja radnih mjesta.

Neugodan miris koji je prisutan u blizini postrojenja na Mlaki nakon preseljenja dijela pogona trebao bi se smanjiti, a kvaliteta zraka poboljšati.

Na konferenciji je rečeno i da će za saniranje oštećena stropa u riječkom Kliničkom bolničkom centru Ina donirati 100.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙