FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: kartice za gorivo INA-e i MOL-a 20-orici HRVI-a prve skupine

ZAGREB,13. svibnja(Hina) - Dvadesetorici stopostotnih hrvatskih ratnihvojnih invalida prve skupine danas su u Vladi darovane kartice zagorivo INA-e i MOL-a u iznosu od po 12 tisuća kuna.
ZAGREB,13. svibnja(Hina) - Dvadesetorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine danas su u Vladi darovane kartice za gorivo INA-e i MOL-a u iznosu od po 12 tisuća kuna.

Kartice, s mjesečnim iznosom od po tisuću kuna, moći će koristiti na svim benzinskim crpkama INA-e i MOL-a, u Hrvatskoj i u Mađarskoj.

Utvrđivanje kriterija za podjelu kartica, Vlada je prepustila Udruzi stopostotnih HRVI prve skupine, čiji je predsjednik Đuro Glogoški danas zahvalio Vladi, te INA-i i MOL-u, tvrtkama koje su osigurale po deset kartica.

Nama je automobil ortopedsko pomagalo, a ne luksuz, rekao je Glogoški.

Zadovoljstvo što su doniranjem kartica mogli iskazati pažnju onima koji to zaslužuju, izrazili su predsjednik Uprave INA-e Tomislav Dragičević i član Uprave te predstavnik MOL-a Laszlo Geszti.

Od 25 tisuća zaposlenika INA-e njih 6,5 tisuća sudjelovalo je u Domovinskom ratu, 102 su poginula, a 360 ih je teško ranjeno, naveo je Dragićević, napominjući da je i sama tvrtka u srpskoj agresiji pretrpjela velike materijalne štete.

Kartice je HRVI-ima podijelila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, a branitelje je pozdravio premijer Ivo Sanader.

Ideja o karticama rodila se spontano, kada je za nedavnoga posjeta naftnoj platformi u Jadranu dobio dvije takve kartice, rekao je Sanader, podsjetivši da je tada rekao da će ih darovati braniteljima te predložio da se slična akcija pokuša proširiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙